• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
`Kutlu Doğum` için Site Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 14–20 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası ana teması "Hz. Peygamber (sav) ve Merhamet Eğitimi" konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için www.merhamet.org adresli internet sitesi kurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana teması "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yayımladığı mesajda, tarih boyunca ortak insanî bir değer olarak kabul edilen merhametin, hayatın her alanından hatta dünyadan çekilmeye başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri, şiddet, öfke ve zorbalık gibi insanoğlunun ortak aklı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmenin üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durum olduğuna dikkat çekmişti.

Bütün boyutlarıyla şiddete `dur` deme kararlılığının ancak bilinçli ve kapsamlı politikalarla hayata yansıyacağı, atılacak adımların çıkış noktasının ise `merhamet` olacağına vurgu yapılan mesajında, bu bağlamda `âlemlere rahmet olarak gönderildiği` bizzat Yüce Allah tarafından bildirilen bir Peygamber`in tebliğinde yer alan merhamet vurgusunun yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklediğine işaret etmişti.

Hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı ve il müftülüklerince gerçekleştirilecek etkinliklerde, Hz. Peygamber(sav)`in şefkat ve merhametini anlatmak, merhameti bütün boyutlarıyla toplumun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirebilmek, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşulacak. `Merhamet eğitimi`ne ağırlık verilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber(sav)`in izinde fiilî bir merhamet seferberliği başlatmak vemerhameti hayatın her alanına dâhil etmek için toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Başkanlık, bu hedef doğrultusunda planlanan birçok etkinliği yanı sıra bir de internet sitesi kurdu. www.merhamet.org adresli sitede `merhamet`in önemine dikkat çeken ayet, hadis, makale, hikâyeler, özlü sözler ve şiirler yer alıyor.

Dünya Bülteni

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir