• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Ceyhan`da Kutlu Doğum Sevgisi Salona Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Kutlu Doğum Etkinliği, Ceyhan Kapalı Spor Salonu`nda gerçekleşti. Yediden yetmişe salonu dolduran katılımcılardan bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti.

20.00`da Kuran tilaveti ile başlayan açılışın ardından kürsüye gelen Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, bir selamlama konuşması yaptı. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Ceyhan`da düzenlenen ilk Kutlu Doğum programı olduğunu belirtti. Kısaca Peygamber Sevdasının ne anlama geldiğinden bahsetti.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Yazarı Mehmed Göktaş hoca, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen bir konuşma yaptı. Peygamber Sevdalılarının Ceyhan`da düzenlediği ilk kutlu doğum konferansı olmasına rağmen Kapalı Spor Salonun dolduğuna dikkat çeken Göktaş hoca, "İnşallah ileriki senelerde Ceyhan`da yapacağımız etkinlikler böyle ufak mekânlarda değil, statlara meydanlara taşacak, ben buna samimiyetle inanıyorum."dedi.


Peygamber Sevdası Zeyd Gibi Sevmektir

Peygamber efendimiz ve Ashabının O`na olan muhabbetinden bahseden Göktaş hoca;" Zeyd`i bilmeyeniniz yoktur. Aslında Zeyd zengin bir babanın oğludur. Bir şekilde kaçırılarak Mekke`de köle olarak satılmış. Sonunda Hz. Hatice tarafından Hz. Muhammed`e hediye edilmiş. O`nu kaybeden zengin baba, Yakub Peygamber`in oğlu Yusuf`u araması misali her yerde oğlunu aramaktadır. O`na şiirler yazıyor. Herkesten O`nu soruyor. Nihayet Zeyd`in köle olarak Mekke`de bulunduğunu öğrenince soluğu orada Hz. Peygamberin yanında alıyor. Oğlunu bulunca onla kucaklaşıp hasret gideriyor. Baba oğlu Zeyd`i Hz. Muhammed`den satın almak istediğini söyleyince o zaman henüz peygamberlik verilmemiş olan Hz. Muhammed, Zeyd`i babası veya kendi konusunda serbest bırakıyor. Zeyd, o an babasını değil Hz Muhammed`i seçiyor. Babası ile gidip hür olmak varken köle olarak Hz. Muhammed`in yanında kalmayı tercih ediyor. Buna başta babası olmak üzere her kes şaşırıyor. İşte Peygamber sevdası böyle bir şeydir."dedi.

Peygamber efendimizin Taiflileri İslam`a davet için gidişinde oranın çapulcuları tarafından taşlandığını anlatan Göktaş hoca;"Taif`e gidişte Hz. Muhammed`in yanında Zeyd de vardı. Onları Allah`a çağıran Hz Muhammed`i taşlamaya başladılar. Hemen Zeyd, Efendimize kendini siper etti. Tüm atılan taşlara kendi bedenini siper ediyordu. Peygamber efendimize isabet eden taşlar, Zeyd`i aşarak gelen taşlardı. İşte Zeyd`deki böyle bir Peygamber sevdasıydı."dedi.


Peygamber Sevgisi Camilere Hapsedilmemelidir

Günümüzde İslamın camilere hapsedilmek istendiğini belirten Göktaş hoca;"İslam, Hz Muhammed, sadece camide olsun, çarşıda meydanda olmasın, oralara karışmasın dediler. Ama İslam ve Hz Muhammed`in muhabbeti artık salonlara meydanlara sığmıyor. Doğu ve Güney Doğuda başta olmak üzere tüm coğrafyamızın sokaklarını O`nun rengine boyacağız. Burada bu salonda yaptığımız basit bir program değil, dünya bu etkinlikleri izliyor."dedi.


Yaptığı heyecanlı konuşmadan dolayı sözü sık sık tekbirlerle kesilen Göktaş Hoca, bayanlara da seslendi:"Tarihin hiçbir zamanında Müslüman bayanlar bu kadar öne çıkmamıştı. Allah`ın izniyle her etkinlikte sayınız erkeklerden çoktur. İslam denince önceleri hiç kadın akla gelmezdi. Ama artık İslam denince akla ilk gelen şey başı örtülü kardeşlerimiz, bacılarımızdır."dedi.

Örtü Kafire Bile Allah`ı Hatırlatıyor

Bayanlara örtü konusunda tavsiyelerde de bulunan Göktaş hoca, "Allah`ın Adem oğlunu yarattığında verdiği ilk emir örtüdür. Cennetten indirilip yeryüzüne gönderilişte Allah, Adem (AS)`a vahyediyor, size elbiseyi indirdim, buyuruyor. Örtü, Kabe gibi kutsaldır. Bir bacının örtüsü bize İslam`ı hatırlatıyor. Hatta kafirlere bile Allah`ı hatırlatıyor. Örtüyü görüce çıldırıyorlar. Örtü takmak o kadar basit bir şey değil. Şimdi birden bire bir örtünün bakım başınıza neler gelecek. Bir metre bez deyip geçmeyin."dedi.

Göktaş Hocanın konuşmasının ardından konuşan Abdulvahab Kaplan da Ashabın Peygamber sevdasından örnekler sunan bir konuşma yaptı.

Gecede Özlem Ajans sanatçılarından Özcan -Mustafa ilahi ve ezgileri ile sahne alırken Kervan Tiyatro Grubu, Musab Bin Umeyr`in hayatından kesitler sunan bir piyes sergilediler.

Saat 23.00`da son bulan etkinlik katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Öte yandan; etkinlikten sonra konuştuğumuz Ceyhan İlim Der Başkanı Sedat Bahadır, Organizasyondan önceki hazırlıklarda bazı engellerle karşılaştıklarını söyledi. Bahadır;"Kutlu Doğum Etkinliğimiz için CD dağıtan gençlerimiz, kendilerinin BDP`li gençler olduklarını söyleyen gençler tarafından engellenmek istenmiş. Çarşamba günü Belediyeevleri Mahallesinde halka CD hediye eden iki kardeşimizin önünü kesen 10-15 kişilik grup, burada CD dağıtmanıza izin vermiyoruz, diyerek engellemede bulunmuşlar. Buna benzer birkaç olay daha oldu."dedi. Tüm bu olumsuz engellere rağmen organizasyonun amacına ulaştığını söyledi.

 

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir