• DOLAR 32.266
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2405.024
  • ...
Kadir Gecesi`ni ihya eden Adanalılar camilere sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`daki camiler, Kadir Gecesi`ni ihya etmek isteyen Müslümanlar ile dolup taştı. Yatsı ve teravih namazını kılmak için camilere akın eden 7`den 70`e kadın-erkek tüm Müslümanlar, saf tutarak ibadet etmenin coşkusunu yaşadılar.

Adana`da müftülüğün belirlediği birçok cami, Kadir Gecesi münasebeti ile sabaha kadar açık tutulurken, vatandaşlar  geceyi camilerde namaz kılıp dua ederek ihya ettiler.

Adana Merkez Cami dar geldi

Kadir Gecesi coşkusu tüm yurtta olduğu gibi Adana`da da camileri tıklım tıklım doldurttu. Adana`daki Müslümanlar yatsı ve teravih namazı için genellikle ikamet ettikleri mahalledeki camilere giderken, Kadir Gecesi`nin manevi ortamını kalabalık mekânlarda geçirmek isteyenler ise, adres olarak Adana Merkez Camii`ni seçti. Kadir Gecesi için 28 bin kişilik Adana Merkez Camii`ni hınca hınç dolduran vatandaşlar koca camiye sığmayınca bahçede ibadet etmek zorunda kaldılar.

Kızılay, Kadir Gecesi münasebeti ile kan bağışı topladı

Kızılay, Merkez Camii`ne ibadet için gelen binlerce Müslümandan kurduğu kan toplama çadırında kan bağışı yapmak isteyenleri kabul etti. Ayrıca, bazı vatandaşlar cami çıkışında tatlı, şekerleme ve lokum dağıttı.

Doğu Türkistan ve zulüm gören Müslümanlar için dua edildi

Teravih namazının ardından cami avlusunda toplanan Adanalı Müslümanlar, başta Çin zulmüne maruz kalan Doğu Türkistanlı Müslümanlar olmak üzere Filistin, Suriye, Mısır, Arakan ve diğer coğrafyalardaki Müslümanlar için dua etti. Yapılan kunut duasına hep bir ağızdan amin denildi.

Cami avlusunda Kadir Gecesi hakkında duygularını mikrofonlarımıza anlatan Adanalılar da İslam coğrafyasında Müslümanlara uygulanan zulümlerin son bulmasını ve gecenin tüm ümmetin kurtuluşu ve vahdetine vesile olmasını dilediler. (Ayhan Kaya-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir