• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Batman`da Kadir Gecesi huşu içerisinde ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Ramazan Ayı`nın 27. gecesine denk geldiği tahmin edilen Kadir Gecesi camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.

Kadir Gecesinde Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar tararfından, Şevket Başak Camisinde teravih namazı öncesi   merkezi sistemde Batman`ın tüm camilerinde kadir gecesinin ihyası ile ilgili 45 dakikalık bir vaaz  verildi.

Müftü Yardımcısı Yaşar vaazdan sonra tarafından Şevket Başak Camisi`nde yatsı namazını kıldırırken, teravih namazını ise,  Şevket Başak Cami İmamı Hatibi M. Şirin Artuç tarafından  kıldırıldı.

Daha sonra Batman İl Müftülüğü mevlithanları tarafından okunan Kur`an-ı Kerim`in ardından    Kürtçe-Türkçe-Arapça mevlit, kasideler ve ilahiler okundu.

Son olarak da cemaat  imam eşliğinde Salatül Tesabih (tesbih) Namazını kıldı. Program dağıtılan ikramlarla devam ederken  gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.

Programa katılan vatandaşlar şunları söylediler:

“Kadir gecesini idrak etmek için camide toplandık. Bu gece hangi ibadeti yaparsak, 80 sene ibadet etmiş gibi sayılırız. İnşallah bu gene sabaha kadar ibadet yapıp namaz kılacağız. Memleketimiz için ve tüm dünya Müslümanları hasetten Filistin, Suriye, Arakan, Afganistan, Irak ve isimlerini sayamadığımız İslam devletleri için dualar edeceğiz. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder. Müslümanlara  uygulanan zulmü kardırır, İslam alemine huzur getirir. Bizler dua ediyoruz. Mutlaka aramızda Salih insanlar da var ve Allah onların hatırına dualarımızı kabul eder.” (M. Sait Çelik – İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir