• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
Gaziantepliler  Kadir Gecesi için  camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Kadir Gecesi'nin feyzini yaşamak isteyen binlerce kişi, iftardan hemen sonra camilere akın etti. Camilerin içinde yer bulamayan vatandaşlar camilerin iç avlu ve bahçesine serdikleri seccade ve sergiler üzerinde teravih namazını kıldılar.

Gaziantep`in Ulu Camii başta olmak üzere kentin tüm Camileri bu geceyi   ihya etmek isteyen vatandaşlarla dolup taşarken, kentte bulunan İslami STK`lar da dernek binalarında halka iftar vererek düzenledikleri programlarla geceyi ihya ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İlim Der, Karşıyaka Halid bin Velid Camisinde verdiği iftarda halkla bir araya geldi.   İftar sonrası Camiye gelen vatandaşlar teravih namazını kılarak dualar etti. Camiye sığmayan cemaat, bahçede de namaza durdu. Camiye gelenlere su, lokum ve şerbet ikram edildi.

Camiyi dolduran vatandaşlar cami bahçelerini de doldurarak serilen hasırlarda Kadir Gecesi sohbetini dinleyip, teravih namazlarını kıldı.

Aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu cemaat, Teravih namazı öncesinde yapılan vaazları dinlediler. Kadir Gecesi'nin bin aydan hayırlı gece olduğu belirtilen vaazlarda bu gece yapılan ibadetlerin önemine değinildi.

Namaz sonrası gecenin feyzinden istifade etmek isteyen vatandaşlardan kimlieri Kur`an okurken, kimi vatandaşlar da zikir ve dua etti.

Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti, Rahmet Der, İhlas Der ve Umut Der`de düzenlenen programlarla Kadir gecesi ihya edildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

  








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir