• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Batman`da itikâfa girenler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sünnetler arasında yer alan itikâf  sünneti, Batman`ın Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Çamlıtepe Camisinde ihya ediliyor. İtikâfa giren vatandaşlar, bu sünneti yerine getirmenin yaşadığı mutluluğu dile getirdiler.

Yaklaşık 7 gündür itikâfa girdiklerini söyleyen Ömer İmir, her sene olduğu gibi bu sene de itikâfa girmenin kendisine nasip olduğunu belirtti.

İtikâfa girmenin çok güzel bir nimet olduğunu vurgulayan İmir, “İtikâf diğer sünnetlerden farklı bir sünnettir. Çünkü Kur`an-da birçok yerde geçen kurban gibi sünnettir. Dolayısıyla belki de günümüzde unutulmuş bir sünnet olması hasebiyle böyle bir şerefe nail olmak bize büyük bir mutluluk, huzur verdi.” dedi.

7 gündür camide itikâfta bulunduğunu ifade eden İmir, “Camide vaktimizi genelde zikirle, namazla, gece namazları kılarak, Müslümanlara dua ederek ve Kur`an-la geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah 3 gün sonra da bitecek. Özellikle tekli gecelerde, Kadir Gecesinin olma ihtimali yüksek olduğu gecelerde salâtı tespih namazı da kılmaya gayret ettik. Bugün de Kadir Gecesidir. Peygamber efendimiz Kadir Gecesini son 10 günde arayın demişti. Bize de bu hadise binaen bu camide itikâfa girmek nasip oldu.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının son 10 gününde itikâfa girmeye niyet ettiğini ve bu yüzden itikâfa girdiğini söyleyen M.Sıddık Argunhan ise, şöyle dedi:

“İtikâfa girmek için niyet ettim kendi kendime ve itikâfa girecek kişileri aradım ve bu camide birini buldum. Daha sonra itikâfa girdik. İtikâfı dualarla, salâvatlarla, zikirlerle, nafile namazlarıyla geçiriyoruz. Peygamberimiz, ‘Eğer ki benim unutulmuş bir tane sünnetimi yerine getirirseniz size 100 tane şehit sevabı verilir` diyor. Bu hayırlı günleri kaçırmamaya ve bol ibadet ve zikirle, Kur`an-la doldurmaya gayret ediyorum. Allah bizleri canlı Kur`an olmayı nasip etsin.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir