• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Çocukların dilinden oruç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendilerine henüz farz olmadığı halde Ramazan ayında oruç tutmanın sevinci içerisinde olan Batmanlı çocuklar, orucun sıcak yaz aylarında zor olduğunu fakat buna rağmen tutmak istediklerini dile getirdiler.

Ramazan ayını ibadet ederek ve Kur-an dersi alarak ihya etmeye çalıştıklarını belirten çocuklar, Allah`ın dinini yaşamanın kendilerine gurur verdiğini söylediler.

İşte çocukların dilinden oruç:

Küçük olduğu için yarım gün oruç tutuğunu söyleyen 5 yaşındaki Ahmet Kaya, “Ben Kur`an okumak için Kur`an kursuna geliyorum. Küçük olduğum için orucu yarım gün tutuyorum. İki yarım üst üste koyuyorum bir gün ediyor.” dedi.

Allah`ın rızasını kazanabilmek için oruç tuttuğunu söyleyen 8 yaşındaki Hiranur Biçim, “Ben Allah için orucumu tutuyorum. Ayrıca garibanların aç insanların halinden anlamak için oruç tutuyorum. Dört gün oldu oruç tutuyorum birde bir kere sahur fazla yemediğim için orucumu bozdum. Bazen unutarak bir şeyler yiyoruz ama yine orucumuz sayılıyor.” şeklinde konuştu.

4 senedir oruç tuttuğunu söyleyen Medine Sav (9), “Ben dört senedir oruç tutuyorum. Oruç tutarak yoksulların ve yemek bulamayan insanların hallerini anlıyoruz. Bu sene öbür senelere göre orucumu daha çok tutmayı düşünüyorum çünkü büyümüşüm artık. Birde eskiden öğleye kadar oruç tutuyordum şimdi akşama kadar tutacağım. Orucu garibanların hallerini anlamak ve Allah`ın emrini yerine getirmek için tutuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bazen oruç tutup bazen tutamadığını ifade eden Servet Akbaş (10) ise şunları söyledi: “Geçen sene ilk kez oruç tuttum ve iki gün tutabildim. Bu sene de bir haftadır dört gün oruç tuttum. Orucu Allah rızası için tutuyorum. Kur`an dersine gidiyorum namaz kılıyorum. İbadet etmek bana gurur veriyor. Her gün Kur-an kursuna geliyorum. Din dersi alıyorum.”

Kendisini güzel yarattığı için Allah`a şükrettiğini söyleyen Sümeyye Akkuş, “Ben 10 yaşındayım, 6 yaşımdan beri oruç tutuyorum. Allah için oruç tutuyorum çünkü Allah bizleri çok seviyor. Allah`a şükrederek ‘Allah`ım beni ne kadar güzel yaratmışsın` diyorum. Dört senedir oruç tutuyorum. Geçen seneler orucu bir gün tutuyor, bir gün tutmuyordum. Bu sene her gün tutmaya çalışacağım. Allah için oruç tutuyorum Kur`an dersine de geliyorum Kur`an`a geçmek üzereyim.” dedi.

İki senedir oruç tutuğunu ve seneye de oruç tutmaya devam edeceğini söyleyen Veysi İnanç (13) “Ben iki senedir oruç tutuyorum. Orucu üç günde bir tutuyorum daha da tutmaya devam edeceğim. Hayırlısıyla inşallah Ramazan ayımızı başarılı geçer. Geçen senede oruç tutuyordum seneye de inşallah tutmaya devam edeceğim. Orucu Allah için tutuyorum. Namazımı da kılıyorum. Kur`an-ı da okuyorum.” şeklinde konuştu.

Küçük olduğu için orucu yarım gün tuttuğunu söyleyen Yakup Kurtbaş (8), “Okulların kapanmasıyla Yaz Kur`an kurslarımız başladı. Oruç biraz zor geliyor ama yarım gün tutuyorum.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir