• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Engelli gencin oruç tutuma azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maden`de hayatını sürdüren engelli genç, Ramazan`dan önce Recep ve Şaban aylarını da oruçlu geçirdiğini, bedensel engelli oluşunun ise ibadetlerini aksatmasına neden olmadığını ifade etti.

Elazığ`ın Maden ilçesinde ikamet eden ve 2001 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra bedensel engelli olan Mustafa Özger,  Ramazan ayında oruç tutmayanlara seslenerek, Allah`ın emrini yerine getirmek için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Hayata tekerlekli sandalye üzerinde devam eden Mustafa Özger, kendinden de örnekler vererek oruçla ilgili gençlere, özellikle de oruç tutmayanlara tavsiyelerde bulundu.

“Engelli olmak ibadet etmeye engel değildir”

Özger, “Ben bu halimle oruç tutuyorum, çok şükür bir sıkıntım yok. 2001`de geçirdiğim trafik kazası sonucu vücudumda 49 kemik kırıldı. Çok sayıda ameliyat geçirdim. Ama ibadetlerimi aksatmadım. Ramazandan önce üç ayların başlangıcında oruç tutmaya başladım. Rabbim de güç ve kuvvet verince Recep ve Şaban ayılarında da oruç tuttum. Engelli olmak ibadet etmeye engel değildir.” dedi.

“Gençler, oruç tutmayanlar kesinlikle oruç ibadetini aksatmamalıdır”

Her gün düzenli spor yapmak zorunda olduğunu belirten Özger, sözlerine şöyle devam etti: “Vücudumda kireçlenme olduğundan dolayı her gün düzenli olarak spor yapmaktayım. Kendi ihtiyaçlarımı rahat bir şekilde giderebiliyorum. Her şeye rağmen ben bu hasta halimle oruç tutabiliyorum. Gençler, oruç tutmayanlar kesinlikle oruç ibadetini aksatmamalıdır.”

Özger, ayrıca sahurda yediği yumurta, salatalık ve domates sayesinde iyi beslendiğini ve gün boyu iftara kadar dinç kaldığını da sözlerine ekledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir