• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Geçitaltı köyünde kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kozluk İlim Der, Kozluk'un Geçitaltı (Goğ) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan`ın yaptığı etkinlik Mustafa Çakmak Hoca`nın Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Dernek başkanı Abdulcelil Bala`nın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Hz. Muhammedi hayatımıza tekrar önder kılabilmek için Kutlu Doğum etkinliklerini düzenlediklerini belirten Bala, bilelim ki biz Allah`u Teâlâ`nın dinine yardım edersek Allah`u Teâlâ da bize yardım edecek. Biz Allah`a dönük bir adım atarsak Allah`u Teâlâ bize 10 adımla gelecektir. Bu Allah`ın vadidir." ifadelerini kullandı.

İsmail Tufan`ın okuduğu Kürtçe Mevlidi şerif,  dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken etkinlik Molla Fehmi Kaplan`ın konuşmasıyla devam etti.

Hz. Muhammed (sav)`in döneminde olduğu gibi bugün de, zalimlerin, Allah`ın dini hâkim olmasın, insanlar Hz. Muhammed`i tek lider, tek önder, tek kurtuluş peygamberi edinmesinler diye sahte lider ve önderler çıkardıklarını belirten Kaplan, Müslümanların Resulullah`ın davası etrafında kenetlenerek, Allah`ın ipine sımsıkı sarılarak Resulullah`a kardeş olması gerektiğini ifade etti.

"Her kim Muhammed`e itaat ederse Allah`a itaat etmiştir"

Allah`ın Hz. Muhammed (sav)`e itaati kendisine itaat olarak kabul ettiğini söyleyen Kaplan, "Kâinatın Sultanı Hz. Muhammed Aleyhisselatu Vesselam öylesine azgın, zalim, acımasız ve öylesine merhametsiz bir topluma gönderildi ki insan o kişilerin hayatlarını okuduğu zaman hayret ediyor. Fakat o peygambere iman edenler var ya Allah onlara Hz. Muhammed ile bir lütufta bulunuyor. Sakın ola ki, Hz. Muhammed`in şu kutlu davasından dolayı rahat bir gün geçirdiğini düşünmeyin. Vallahi o hiçbir zaman kendisi için yaşamadı. O zalimler, o Allah düşmanları O`na rahat bir gün yaşatmadı. Bütün hayatı boyunca sadece insanların kurtuluşu için mücadele etti. Bütün kadınlar da Hz. Muhammed (sav)`in sayesinde, O`na indirilen Kur`an sayesinde insan olma hakkı kazandılar. Hz. Muhammed`e vahiy gelmeden önce bir kavim düşünün ki yarısı kadınlar! Ama o zalimler şöyle düşünüyorlar: Acaba bu kadınlar insan mıdır yoksa başka bir yaratık mı? Düşünebiliyor musunuz? Onları dünyaya getiren annelerini bile insan yerine koymuyorlar." ifadelerini kullandı.

Özlem Ajans sanatçılarından Nimetullah Karadeniz ve ekibinin seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından program 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarına ithafen seslendirilen duygu yüklü şiirlerle devam etti.

Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirilirken etkinlik, Şakir Arı`nın okuduğu dua ile son buldu.  

  (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir