• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Batman Müftülüğü`nden Kutlu Doğum etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Merkezde 16 Nisan Perşembe günü Beyaz Şato Düğün Salonu`nda yapılan “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”  konulu konferansa konuşmacı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı katıldı.

Konferansa Batman Valisi Azmi Çelik, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, HÜDA-PAR Batman İl Başkanı M. Emin Doğru ve beraberindeki partililer, Hür Aday Dr. Aydın Gök, birçok kurum- kuruluş yöneticisi ve  bazı STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, “Düzenledikleri programlarla inanç, ibadet ve ahlak esasları yanında, yüce Peygamberimizin fert ve toplumu ilgilendiren dünya görüşlerinin ve evrensel mesajlarının anlatılmasının amaçlandığını.” ifade etti.

Konferans katılımcılar tarafından ilgi ve dikkatle izlendi. Programın sonunda Müftülükçe orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ve din görevlileri arasında yapılan kompozisyon ile hadis ezberleme yarışmalarında dereceye girenlere Batman Valisi Azmi Çelik tarafından ödülleri verildi.  

Katılımcılara binlerce dini kitap ve gül dağıtılan konferans büyük ilgi ve takdirle izlendi.

Müftülüğün bayanlara yönelik kutlu doğum programı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafında bayanlara yönelik de bir program düzenlendi.  19 Nisan Pazar günü Beyaz Şato Düğün Salonunda, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ayşe Hümeyra Aslantürk tarafından bayanlara yönelik konferans verildi.

‘Gençlik Kutlu Doğumda buluşuyor` konseri

Batman merkez Atatürk Kapalı Spor Salonunda 21 Nisan Salı günü gerçekleştirilen ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Sanatçı Mustafa Demirci`nin katıldığı konser  gerçekleştirildi. Konser, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Bayram Demirtaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanı Seyit Kuş, İl Müftüsü Hasan Çağlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Çöl, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Fakirlere nakdi yardım

Kutlu Doğum Platformunda bulunan kurum/kuruluşlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan rutin yardımların dışınd,a hafta münasebetiyle muhtaç ailelere toplam 82 bin TL yardımda bulunuldu.

Kur`an ziyafeti programları

17 Nisan Cuma günü Batman Merkez Ulu Cami ve 18 Nisan Cumartesi Batman merkez Kudret Camilerinde, Batman genelinde Kur`an-ı Kerim`i güzel okumaları ile tanınan personel tarafından, Kur`an Ziyafeti Programları gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlar, duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Batman ilçelerinde Kutlu Doğum programları

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle  Batman`a bağlı tüm ilçelerde de, Konferanslar ve birçok etkinlik  düzenlendi. Beşiri ilçesinde İl Müftüsü Hasan Çağlar, Gercüş`te İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Hasankeyf`te Kozluk İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar ve Sason`da İl Müftüsü Hasan Çağlar konferans verdiler.

Okullardaki kutlu doğum programları

İl Müftüsü Hasan Çağlar ve Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar tarafından Batman merkezinde eğitim-öğretim veren ilkokul, ortaokul ve liselerde düzenlenen çok sayıdaki Kutlu Doğum programlarına konuşmacı olarak katıldılar. 

Kan bağışı kampanyaları

Batman Müftülüğünce gerçekleştirilen programların hepsine Kızılay personeli çağrılıp, programlara katılanlara yönelik, Kan Bağışı Standı açılarak, gönüllüler kan bağışı yapmaları için teşvik edildi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir