• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Mutki`nin Çitliyol köyünde Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdaları Platformu`na üye derneklerden Best-Der tarafından Bitlis`in Mutki ilçesine bağlı Çitliyol (Taxîsor)köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Köyün taziye evinde düzenlenen programa köy halkının yoğun katılım gösterdi görüldü.

Köyde Kutlu Doğum programının yapılacağının açıklanması üzerine, kız Kur`an Kursu öğrencileri tarafından günler öncesinden ilahi ekipleri oluşturuldu. Minik kız çocukları Hz Muhammed`i anlatan şiirler ezberledi. Köyün muhtarından öğretmenine, sağlıkçısından çobanına,  Kur`an Kursu hocalarından cami imamına kadar herkes yapılacak etkinlik için seferber oldu. Komşu köyler davet edilerek tüm hazırlıklar tamamlandı.

Etkinliğin yapılacağı gün köyde bulunan 7`den 70`e herkes en güzel kıyafetlerini giyerek etkinliğin yapılacağı taziye evine geldi. Etkinliğe gelenlerin çok mutlu ve heyecanlı oldukları görüldü. Heyecanla beklenilen etkinlik Kur`an-Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Best-Der Başkan Yardımcısı Mahmut Dalga yaptı.

Etkinlik için aylardır hazırlık yapan Köy Kur`an Kursu ilahi gurubu, seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara duygulu anlar yaşattılar. Minik kız çocuklarının okudukları şiirler ise büyük ilgi gördü. Mevlithanlar tarafından okunan Mevlid-İ Şerif`in ardından bölge âlimlerinden ve İTTİHAD üyesi Emrullah Uysal Hoca bir konuşma yaptı.

Uysal, Peygamber sevdasının artık salonlarla, merkezi yerlerle sınırlı kalmadığını, bu sevdanın köylere, beldelere, şehirlere yayıldığını belirtti.

Köyde haftalardır yapılan hazırlıklar ve köyde gördüğü manzara karşısında Necaroğulları`nın kızlarını hatırladığını ifade eden Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:  “Necaroğulları Peygamberin Mekke`den Medine`ye geleceğini işittiklerinde her biri güzel elbiselerini giydiler. Çok güzel şiirler hazırladılar. Uyku girmedi gözlerine. Peygamberin gelişini beklediler. Peygamberin Medine`ye geldiği gün Necaroğulları`nın kızları büyük bir sevgiyle ve muhabbetle onu karşıladılar. Ben burada, bu köyde, bu toplantı salonda bu coşku ve muhabbeti görüyorum.”

Türklerin, Kürtlerin bütün milletlerin Peygamberle şeref bulduğunu vurgulayan Uysal, “Şeref ve izzet İslam`dadır. Kim izzetli olmak istiyorsa Peygamberin yolunu takip etsin. Bizim için Hz Muhammed`de güzel örnekler vardır. İslam`ın gelişiyle peygamberin gelişiyle kadınlar değer buldu. Diri diri gömülen kız çocukları hayat buldu. İslam`ın girdiği beldelerde, köylerde hayat vardır, kardeşlik vardır. Birlik ve beraberlik vardır. İslam`ın girmediği yerlerde huzursuzluk, düşmanlık, hak ihlalleri, adaletsizlik vardır.” dedi.

Düzenlenen etkinliğin sonunda katılımcılara üzerinde ayet ve hadislerin yazıldığı güller dağıtıldı. Köy halkı tarafından katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Program, yapılan duanın ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir