• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Batman`ın Doğankavak köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Batman Köy-Der tarafından, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Batman`ın Beşiri İlçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köylülerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik adeta bayram havasında geçti.

Sunuculuğunu Köy-Der yetkililerinden Vedat Yavuz`un yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Köy-Der Başkanı Murat Güneş, “Biz İslami camia ve Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Nisan ayında Kutlu Doğum etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinliklerde Peygamber`i (sav) anlatmak ve tanıtmak yetersizdir. Amacımız Peygamber sevdasını, aşkını ve sevgisini Müslüman ve imanlı gönüllere bir nebze de olsa dahi bu tür etkinliklerle yerleştirmek ve pekiştirmektir. Peygamberi anlamak ve tanımak, kendini tanımak, İslam`ı tanımak ve hatta Rabbimizi tanımaktır.” dedi.

Köy-Der Rehber Mevlit Grubu, etkinlikte Kürtçe mevlid okudu.

Doğankavak köyünden Remziye Yenidoğan adlı kız çocuğunun Peygamber Efendimiz üzerine bir şiir okuduğu programda, Köy-Der İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Sanatçıların Peygamberimizi konu alan ilahileri seslendirdiği sırada köy halkının ilahilere coşkulu bir şekilde eşlik ettiği görüldü. 

 “Peygamber (sav) davası ve sünnetine sahip çıkalım”

Tekbir ve salavatların hiç eksilmediği etkinlikte, Batman Köy-Der Üyesi Ahmet Gürceğiz Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı. Hz Muhammed`in (sav) ashabının hayatından kesitler aktaran Gürceğiz, “Ashab-ı Kiram Peygamber davasının sahibiydiler. Eziyet ve işkenceler altında Allah`ın dinine bir kusur bile getirmediler, işkencelere tahammül ettiler, sabır ve imanlarından taviz vermediler. Bizler de Peygamber (sav) davası ve sünnetine sahip çıkalım ki, Allah ashaptan razı olduğu gibi bizden de razı olsun. Ameller Allah içinse, Allah için bir hizmet yapılırsa, Allah ve Peygamberle aramız iyiyse, Allah hem dünyada hem de ahirette bizden razı olur.” şeklinde konuştu.

Program, Ahmet Gürceğiz Hoca`nın yaptığı dua ve yapılan ikramlar ile sona erdi.  (M. Masum Günaydın/M. Sait Çelik – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir