• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Bingöllü Peygamber aşıkları Kutlu Doğum`a hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin birçok yerinde yaptığı etkinliklerle isminden sıkça bahsettiren Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl`de de Kutlu Doğum Mevlid etkinliği düzenleyecek. Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, kutlu doğum etkinlik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü Platform Sözcüsü Mehmet Tamaç, “Allah`ın izniyle halkımızın büyük özlem ve heyecanla beklediği kutlu etkinliği için startımızı vermiş bulunmaktayız.  “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temalı bu yıl ki Kutlu Doğum etkinliğimizi 26 Nisan Pazar günü Şehir Stadyumunda yapacağız. Etkinlik için ilan ve tanıtım çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Bugünden itibaren şehrimizin birçok yerini branda ve afişlerle süsleyeceğiz. Etkinlikle ilgili el ilanlarımızı önümüzdeki günlerde her eve ulaştırmaya çalışacağız. Bu yıl için sanatçılarımız tarafından özenle hazırlanmış Kutlu Doğum İlahi DVD`sini de imkânımız dahilinde hediye olarak dağıtacağız.” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)`in viladetinin alem için bir rahmet ve bayram olduğunu ifade eden Tamaç, “Bizler de bu kutlu viladetin yıldönümünü sevgi, muhabbet ve kardeşlik düzleminde coğrafyamızda yaşama ve yaşatma arzusundayız.  Bu vesileyle köy, belde ve şehirlerimizde ihya edilen mevlid etkinliklerinin, halkımızın uyanışına, dirilişine, kardeşlik ve dayanışmasına müspet manada çok şey katacağına inanıyor ve bunun somut neticelerini gözlemliyoruz. Halkımız bu tür etkinliklerde adeta kendini buluyor ve öze  (Asr-ı Saadet) dönüşün mutluluğunu yüreğinde hissediyor.” diye konuştu.

Bingöl Şehir Stadyumu`nda Pazar günü saat 13.30`da yapılacak ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)` temalı kutlu doğum etkinliğine tüm Bingöllüleri davet eden Tamaç, “Kutlu Doğum kutlu bir kampanyadır. Müslüman halkımızın bu mübarek süreçte adeta hayırda yarışmasını umut ederiz. Hamdolsun, Efendimiz anısına yapılan etkinlikler hususunda STK`lar ve camialar adeta birbiriyle yarışıyor. Bu güzel bir şeydir.  Esnafımızın da bu günlere has bir takım indirim ve kampanyalarla bu kutlu yarışa katılması güzel olur. Zira öğrenci, memur, esnaf, işçi, kadın, erkek… Herkesin Alemler Efendisine vefa borcu var. Program ve etkinlikler konusundaki gayretimizi, O`nun sünnetini ve siretini yaşama ile taçlandırabilirsek ne âlâ. Aktivitelerimiz buna dönük olmalıdır. Bu vesileyle aziz halkımızın bu mübarek günlerini tebrik ediyor, önümüzdeki Pazar günü yapacağımız devasa etkinliğe yediden yetmişe bütün Peygamber aşıklarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.    (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir