• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
İlköğretim öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Karaköprü ilçesine bağlı Sayburç (köyü) Mahallesinde, Sayburç İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Karaköprü Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Yazar, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, Sayburç İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Kılıç, okul öğretmenleri ve öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Hz Muhammed`in (sav) hayatını anlatan ve öğütler veren şiirler ve ilahiler ile devam etti. Ana sınıfı öğrencilerinin Peygamber Efendimizi (sav) anlatan şiirler okuması, davetlilerde duygu dolu anların yaşanmasına neden olduğu görüldü.

Okulda düzenlenen salâvat kampanyasında en çok salâvatı çeken öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Program sonunda açıklama yapan okul müdürü Ahmet Kılıç, “Kâinatın efendisi, Peygamber Efendimizin (sav) kutlu doğumu nedeniyle bu etkinliği düzenledik. Öğretmenler ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program kapsamında güzel bir etkinlik yaptık. Kâinatın efendisini öğrencilerimize hatırlatmak ve tanıtmak istedik. Programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Peygamber Efendimiz (s.a.v.)`in örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır”

Kendilerini Sayburç köyüne davet edenlere teşekkür eden Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, “Bu yılki etkinliklerimizin teması, “Hz Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı” Bugün başta İslam âlemi olmak üzere dünya çapında insanlık buhran içerisinde ve huzursuzluk diz boyu. İnsanların kardeşçe, birbirlerinin haklarına hukuklarına saygı göstermek suretiyle, huzurlu, mutlu bir hayat sürmeleri için Peygamber Efendimizin (sav) örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Okul olarak düzenlenen bu etkinlikten dolayı biz çok mutlu olduk.” ifadelerini kullandı.

Karaköprü Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ise, “Sayburç İlköğretim Okulumuzun düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum ekinliğine katıldık. Kâinatın efendisi Peygamberimiz Hz Muhammed`in (sav) yeryüzünü teşriflerinden dolayı Kutlu Doğum haftası düzenleniyor. Kutlu Doğum haftasının bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir