• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Diyarbakır`ın Eğil ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İrşad-Der) organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği ilçe sakinleri ve köylerden gelen halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinliğe ilçe halkı yoğun katılım gösterirken, etkinlik alanında taşınan tevhid bayrakları ve pankartlar renkli görüntüler oluşturdu. Programa katılanlara meyve suyu ve kek gibi ikramlarda bulunuldu.

Saat 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Grup Aksa'nın okuduğu Kürtçe mevlit esnasında duygulanan bazı katılımcılar kendinden geçti.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği programda, Özlem Ajans sanatçıları ve Gürbüz Kız Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği marşlarla etkinlik alanındaki halk coşarken, Semanur ve Zehra isimli kız çocuklarının okuduğu şiirle duygulu anlar yaşandı.

Özlem Ajans Sanatçılarının seslendirdiği hareketli parçalarda katılımcılar halay çekerek marşlara eşlik etti.

İlçe halkı etkinliğine katılan HÜDA PAR'ın desteklediği adaylardan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu'na yoğun ilgi gösterdi. Kız çocukları ise Yapıcıoğlu'na gül verdi.

Etkinlikte Zazaca bir konuşma yapan Bölge Âlimlerinden Molla Celal Bozdaş, son dönemde insanların gaflet uykusundan uyandığını ve Hz. Muhammed`i (sav) öğrenmeye çalışıp hayatlarında uygulamaya çalıştığını söyledi.

"Hz. Muhammed (sav) önder olarak seçilmiştir"

Ümmetin, peygamberin getirdiği hayat nizamının hâkim olmasını istediğini belirten Bozdaş, "Kimi insanlar vardır ki, toplum tarafından, kavmi, aşireti, akrabaları tarafından önder olarak seçilmiştir. Ama şunu bilelim ki, Hz. Muhammed (sav) Allah tarafından insanlara rehber, önder olarak seçilmiştir. O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir." dedi.

Peygamberin yolunda gitmeyenler Ahiret azabına müstahak olurlar

Allah`ın rızasını kazanmak için peygamberin gösterdiği yoldan gitmek gerektiğinin altını çizen Bozdaş, "Şeytan ile mücadele Hz Âdem'den bu yana devam etmektedir. Bu mücadele içerisinde doğru yolu bulmamız için, Allah bizlere, önderler, peygamberler, gönderdi. Bu Peygamberlerin gayesi insanların hem bu dünyada hem de ahirette mesut olmasıdır. Fakat insanlar bu peygamberi dinlemez, onların gösterdiği yolu takip etmeseler işte o zaman Allah`ın azabına müstahak olurlar." diye konuştu.

"Hz. Muhammed (sav) büyük bir eğitimciydi"

Hz. Muhammed`in (sav) önder olduğu gibi büyük bir eğitimci olduğunu söyleyen Bozdaş son olarak, "Peygamberin, Mustazafları, köleleri eğitip geliştirmesi zalimlerin dikkatini çekmişti. İşte o zalimler O`nu engellemek için ta o günden bugüne O`nun getirdiği İslam`ın önüne hep bir engel koymaya çalıştılar. Ama hiçbir zaman başarılı olamadılar ve olamayacaklardır." dedi.

Etkinlik Hani İrşad-Der başkanı Muzaffer Karavil`in yaptığı dua ile son buldu. (İzzettin Alagöz - İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir