• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Yalova`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Yalova eski Kapalı Spor Salonu`nda halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi. 

Düzenlenen etkinliğe, HÜDA PAR Yalova İl Başkanı Mehmet Şimşek, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Çiçek, Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, MÜSİAD Yalova Şube Başkanı Abdullah Yanık, İHH Yalova Şube Başkanı Mustafa Yumuk ve Eğitim Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Hakan Tan katıldı.

Etkinliğin yapıldığı salonun girişinde halka gül dağıtılırken ayrıca Dua yayıncılıktan ‘Muhabbetten Muhammed Oldu Hasıl` isimli kitap hediye edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü`nce Yalova Eski Kapalı Spor Salonu`nda gerçekleştirilen etkinlik Mesut Biçim Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti.

Grup İkra ve Grup Özlem sanatçıları tarafından okunan ilahilerle devam programda açılış konuşmasını eğitimci Adnan Alınç yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platoformu`nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Alınç, Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 300`den fazla kutlu doğum etkinliği yaptıklarını hatırlatarak bu yıl ise köy, kasaba il ve ilçeler olmak üzere 400`den fazla noktada Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştireceklerini belirtti.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Zülküf Yel ise Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`in (sav) insanları şereflendirmek üzere gönderildiğini ve ancak O`na tabi olup, yaşantısını örnek alan insanların yücelebileceğini dile getirdi.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) vefat ettiğini, ancak O`nun sünnetinin halen aramızda canlı olduğunu ifade eden Yel, “O`nun davası bakidir, O`nun davası aramızdadır. Yeter ki biz bu noktada Kur`an ve sünneti rehberler olarak kabul edelim. Bunların ışığında toplumsal bir yapı inşa edelim. Bunların ışığında şahsiyetler inşa edelim. Bunların ışığında yürek devletleri inşa edelim.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu söyledikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Program, Grup İkra ve Grup Özlem sanatçılarının okuduğu ilahilerden sonra Hasan Şenol Hoca`nın yaptığı duayla sona erdi.

Zeki Aras –İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir