• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gaziantep`te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`te "Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan on binler, Peygambere olan sevgilerini hep bir ağızla haykırdılar.

Gaziantep İstasyon meydanında saat 13.30`da başlayan etkinliğe katılan on binlerce Peygamber aşığı sık sık salâvat ve tekbirler getirerek Muhammedi sevda ile coştu. Etkinlik alanına platform yetkilileri tarafından meydanın değişik noktalarına ‘Anamız babamız sana feda olsun Ya Resulullah` ve Peygamber Efendimizi konu alan ayet ve hadisler asıldı.

Abdulhakim Övet`in sunduğu "Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)" temalı  kutlu doğum programı, saat 13.30`da Hafız Serdar Demirtaş`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bayanların yoğun katılım gösterdiği program, mevlithan Doğan Parmaksız`ın Türkçe ve Muhammed Özer`in Kürtçe okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Mevlid-i şerif in okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı, Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop`un seslendirdiği ilahi ve ezgiler coştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından İlahiyatçı- Yazar Mehmet Göktaş Hoca, Peygamber Efendimizin insanlığa her konuda önder olduğunu vurgulayarak, Peygamber Efendimizin âlemlere rahmet olarak gönderilişinin, dünyaya yayılmasının Müslümanların eli ile olacağını kaydetti.

“Gayrı Müslimler bile onun rahmetinden faydalanacak”

Hz. Muhammed (sav) rahmetinden sadece Müslümanların değil, gayrı Müslimlerin de faydalanacağına dikkat çeken Göktaş, “Onun Âlemlere rahmet oluşu bir bulut gibi, gölge gibi güneş gibi olmayacak. Senin benim elimle yayılacak onun rahmeti biliyor musunuz? Bu bize bir yükümlülüktür. Onun âlemlere rahmet olduğunu biz göstereceğiz dünyaya, evimizden, sokağımızdan başlayacağız. Okulumuzdan sınıfımızdan başlayacağız ve çevremizdeki insanlara dedirteceğiz ki, şükürler olsun, bizim sınıfımızda bir Peygamber Sevdalısı var da ondan dolayı, Peygamberin rahmeti bize geliyor demelidirler. Bırakın Müslümanları,  gayrı Müslimler bile onun rahmetinden faydalanacak. Ama biliniz ki, bu bizim elimizle olacak.  Bizim hayatımızla olacak. Onun için biz bu defa bu sene şurada yazıldığı gibi eşsiz önder yani önderliğini öne çıkararak rahmetini yayacağız.”dedi.

Peygamber Efendimiz insanlığa her konuda önderdir

Peygamber Efendimizin insanlığa her konuda önder olduğunu vurgulayan Göktaş, “Dünyada birçok insan gelmiş geçmiştir. Öne çıkmıştır. Bazı yönleriyle dikkat çekmiştir. Ama Efendimiz sadece bir konuda değil, her konuda bize önderdir. O, önder bir babadır, önder bir imamdır, önder bir devlet başkanıdır, her konuda önder ve örnektir. O öyle bir imamdı ki, namazdan sonra selam verdiğinde   bugün kim var, benim ashabımdan, kim yok hangisi mescide gelmemiş, hangisi benim arkamda namaz kılmıyor? Allah`ın böylesine rahmetinin yağdığı bu mescidime kim gelmedi diye bütün insanları arardı, gelmeyenleri bilirdi. Çünkü O, kendisi iman ediyordu. Kendisiyle beraber olanlara Allah`ın sonsuz rahmetinin yağdığını bildiği için kim bundan mahrum oldu diye içi yanardı.”şeklinde konuştu.

“Savaşlara gireceksiniz  ama düşmanlarınızı kılıçtan geçirmeden o şehirleri alacaksınız”

Bizim Peygamberin komutanlığına bugün şiddetle ihtiyacımız var

Peygamber Efendimizin liderlik vasfına dikkat çeken Göktaş, dünyan liderlerine seslenerek, “Bizim Peygamberin komutanlığına bugün şiddetle ihtiyacımız var. Onu evimize getirmeliyiz. Ordumuza getirmeliyiz. Bütün komutanlara sesleniyorum, bir tek örnek alacağınız komutan var. Eşsiz komutan Hz. Muhammed (sav)` dır. İyi okuyun, iyi öğrenin ve yine dünyanın ey bütün siyasi liderleri! Özellikle Müslümanların başındaki büyük-küçük bütün liderlere sesleniyorum, bu öyle bir liderdi ki, mücadelesi esnasında bir tek arkadaşını harcamadı. Halbuki bugün bu dünyada bütün liderler arkadaşlarını harcıyorlar.  Ne zaman bir fırsat ellerine geçse, dün beraber oldukları insanları harcayarak işe başlıyorlar. Buna da diyorlar ki, devrim yavrularını yediriyor. Ama benim Peygamberim bırakın arkadaşlarını harcamayı, bir tek münafığı bile öldürmemişti.   Cemaatinden de uzaklaştırmamıştır.”ifadelerini kullandı.

Göktaş Hoca konuşmasının sonunda,  “Babalar olarak Peygamberimizin babalık yönünü, kocalık yönünü, eşlik yönünü, çok çok iyi irdelemezsek, öğrenmezsek, hayatımıza geçirmezsek, O`nu kendimize örnek aldığımızı söyleyemeyiz. Evet, önce Allah`tan korkacağız. Ama Allah`u Teâlâ hazırdır, nazırdır bizi görüyor. Bugün birçok insana bir şey söylüyoruz ama, ilk önce gelin kendimize söyleyelim. Huzur ailededir.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit/ Bayram Çakar- İLKHA)  














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir