• DOLAR 32.262
  • EURO 34.716
  • ALTIN 2399.058
  • ...
Gaziantep Müftülüğü Kutlu Doğum haftası programlarını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü, 14-20 Nisan tarihlerinde Gaziantep`te gerçekleştireceği Kutlu Doğum etkinliklerini açıklamak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Peygamber sevgisinin bu halkın özünde olduğunu belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Bizler bu muhabbet ile Muhammed`i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed`i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin sahibiz.  Bu seneki konumuz da, Hz. Peygamberi anlama ve birlikte yaşama ahlakıdır.” dedi.

İnsanlığın kardeşliği ve kardeşçe bir arada yaşama kültürünü en güzel Hz. Muhammed'den (sav) öğrendiğini vurgulayan Çelik, “Bölgemiz ve çevresinde olan bazı olaylar ve maalesef yürekleri sızlatan bazı hadiseler hep bu kardeşlik hukukunun ihlali ile ortaya çıkmıştır. Birbirimizi unuttuğumuzdan, İslam kardeşliğini arka plana attığımızdan mezhepçilik, fikir ve görüş ayrılığı gibi yan yolların peşine düştüğümüzden kaynaklandığını düşünüyorum.” diyerek Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum haftasının ana temasını “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” olarak belirlediğini söyledi.

Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku

Kutlu Doğum haftası boyunca yapılacak programlarda “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konusunun ele alınacağını belirten Çelik, “İçinde bulunduğumuz dar alan ve yaşadığımız problemlere İslam kardeşliği gözü ile bakarak nasıl çözebiliriz. Bunların yollarını fikri ve ilmi bir şekilde dini değerlerimizi ortaya koyarak, geleceğe daha nasıl sağlıklı bakabiliriz. İnşallah bunların müzakeresini yapacağız.” şeklinde konuştu.

Dünya halklarını kasıp kavuran şiddet olgusu, insanlığın vicdanını sızlatmaya devam etmektedir

Tarih boyunca ortak insanî bir değer olarak kabul edilen bir arada yaşama ahlakı ve kardeşlik duygusunun şaşırtıcı bir hızla hayatın her alanından çekilmeye başlandığına dikkat çeken Çelik, “Kültür, inanç, ırk ve coğrafya tanımaksızın bütün dünya halklarını kasıp kavuran şiddet olgusu,  insanlığın vicdanını sızlatmaya devam etmektedir. Hiç şüphesiz İslam, farklılıkların bir arada barış ve huzur içinde yaşamalarına dair ahlak ve hukuk ilkelerini belirlemiş yegâne dindir. İslam`ın öteki anlayışı, farklılıkların bir kimlik olarak muhafaza edilip yaşatılmasını öngörür.” ifadelerini kullandı.

Biz kardeşliği ve kardeşçe bir arada yaşamayı o kutlu Nebi'den öğrendik

Gerçek manada huzur ve barışın hâkim kılınabilmesi için Kardeşlik kavramına ve bir arada yaşama ahlakına her zamankinden daha çok bu günlerde ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Çelik, “Biz kardeşliği ve kardeşçe bir arada yaşama kültürünün en güzel örneğini O kutlu Nebi'den öğrendik. Günümüz toplumunda Müslümanlar kendilerine bir huzur reçetesi gibi verilmiş olan din kardeşliğini ve birlikte yaşama ahlakını mefhumunu bu çerçevede birlik ve beraberlik anlayışlarını yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftasının, bütün Müslümanların gönlünde Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakının yeniden filizlenip yeşermesine vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamlayan Çelik, “Kutlu Doğum Haftası'nın Başta ülkemiz, Şehrimiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün insanlık ve İslâm âlemine huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyorum.”dedi.

Daha sonra Müftü Çelik, Gaziantep il genelinde, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Okullarda ve diğer yerlerde düzenlenecek programlar ile ilgili basına bilgiler vererek medya kuruluşlarına teşekkür etti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir