• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Eruh`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt koordinatörlüğü tarafından, Eruh Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Önalan ve Mola Abdurrahman İşlek  katıldı. Önalan konuşmasını Türkçe yaparken, Mola Abdurrahman İşlek  ise Kürtçe bir konuşma yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Eruh`ta ikinci kez düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine geçen yıla göre daha yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.

Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlik, ardından okunan mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda konuşan Doç. Dr. Abdullah Önalan, “Gerçek iman etmiş bir Müslüman olabilmemiz için, davamız uğruna ölümü, çileyi ve malımızı feda etmeyi göze almak zorundayız.” diyerek gerçek anlamda mümin olabilmenin faziletlerini anlattı.

Yaptığı Kürtçe konuşmasında İnsanların huzur ve mutluluğunun Peygambere tabi olmakla gerçekleşebileceğini vurgulayan Mola Abdurrahman İşlek ise, “O Peygamber, insanlara hidayeti, kardeşliği ve adaleti öğretti. Mazlumlara şefkati ve merhameti gösterdi. Bu günkü insanlar, Hz Muhammed`i örnek alıp rehber edinmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Programda Eruh`ta düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında 1`inci olan öğrencilere plaket verildi. 1`inci kategoride Gülcan Aksu, 2`inci kategoride Mücahit Akın ve 3`üncü kategoride Hayrullah Erten Kutlu Doğum Siyer Sınavında Eruh İlçesinin 1`incileri oldu.

Program, Özlem Ajans sanatçısı Mahfuz Aktekin ile Hidayet İlahi Grubu ilahiler seslendirdiler. Ardından, Siirt Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi Ekibinin seslendirdiği ilahiler katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.  

Program yapılan dua ile sona erdi.

Kutlu doğum etkinliğinin sonunda halk duygularını İlke Haber Ajansına şöyle ifade etti:                                         

Abdurrahman Erdoğan : “Yaşadığımız sürece köy köy, ilçe ilçe, vilayet vilayet Peygamberimizin yolunu götüreceğiz. Eğer Müslümanız diyorsak, canımızı ve malımızı onun yolunda feda etmeliyiz.”

Nimet Yıldız: “İlgi geçen yıla göre daha yoğun oldu. Tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” (Süleyman Tekcanlı-  İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir