• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Nusaybin`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Düşünce Kültür Dayanışma Derneği (Düşünce Der) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın kutlu doğumu nedeniyle “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v.) adıyla bir etkinlik düzenledi.

Hınıs üzerinde bulunan Çarşamba Pazarı`ndaki miting alanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Molla Murat Demir`in okuduğu Kur`an-ı Kerim ile saat: 13.30`da başladı. Kur`an tilavetinin ardından Furkan Aktaş ve A. Kerim Kardaş Mevlid-i Şerif okudu.

Sık sık tekbirler getirilerek salavatların okunduğu etkinlikte Salih Gül ve Ömer Akgün`ün seslendirdiği ilahilere katılımcıların da büyük bir coşkuyla eşlik ettiği görüldü.

Molla Beşir Şimşek ise günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yaptı. Şimşek, katılımcıları selamladıktan sonra toplumsal sorunlara dikkat çekti. Allah Resulü`nün ümmetin içinde tesis ettiği kardeşliğin kalktığına vurgu yapan Şimşek, bu kardeşliğin yerine kin ve nefretin yerleştiğini söyledi. Cahiliye dönemine değinen Şimşek, “Mekke müşrikleri nasıl ki kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardıysa bugünün anne ve babaları da kızlarını maneviyattan uzak tutarak onları öldürüyorlar. Allah Resulü`nün ahlakından uzaklaştırarak hem dünyalarını hem de ahiretlerini öldürüyorlar.” dedi.

Alanı dolduran peygamber sevdalılarına seslenen Şimşek şunları söyledi; “Bizler; Hz. Muhammed`in fedakârlığıyla, sabrıyla, şefkat ve merhametiyle, hikmet ve ferasetiyle yorulmadan, korkmadan, menfaatsiz bir şekilde çalışmalıyız. Peygamber Efendimiz nasıl ki Uhud Dağı`nı terk etmediyse bugün her bir fert, her Muhammedi üzerine taş ve kurşunlar yağdığında bile mücadelesinden vazgeçmeyerek kararlığını ortaya koymalıdır. Akrabalarının arasına Muhammedi davayı yaymalıdır. Bu topluma bundan başka çare yoktur. Bugün Peygamber Sevdalıları bu ümmetin umudur. Bu yüzden durmadan ve gevşemeden çalışmalıyız. Hikmetle, bilgiyle, şefkat ve merhametle akrabalarımızın, komşularımızın, köylülerimizin, dost ve arkadaşlarımızın arasında Muhammedi metot ile İslam`ın nurunu yaymalıyız.”  

Molla Beşir Şimşek`in yaptığı konuşmanın ardından platforma tekrar Salih Gül ve Ömer Akgün çıkarak ilahi ve ezgiler seslendirdiler. İlahilerin ardından Salavat Kampanyası çerçevesinde; 14 milyon 140 bin salavat, 3 bin 836 Yasin-i Şerif, 1 milyon 430 İhlas Süresi okunduğu açıklandı.  

Program Molla Murat Demir`in yaptığı dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin/Cihat Şşayık – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir