• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
`Kurtuluşun yolu Hz. Muhammed`e tabii olmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Şehri Şanlıurfa`da uzun süredir hazırlıkları süren Kutlu Doğum etkinliği başladı. TV program yardımcısı Emin Özaslan`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Ömer Aslan Hoca, Fetih suresinden 27, 28, 29. Ayetlerin okunmasıyla başladı. Kuran tilavetinin ardından Peygamber sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İ.Halil Göven, bir selamlama konuşması yaptı.

Kendilerini bir daha bir araya getirmeyi nasip eden Allah`a hamd ile başlayan Göven, bu programı yapmalarının asıl amaçlarının Hz. Peygamberi anlamak olduğunu belirtti. Etkinliğe katkı sunan kurumlara teşekkür eden Göven, bu güzel etkinliklerin halkın arasında yayılması için basına da çok iş düştüğünü belirterek bu konuda basın destek istedi.

Selamlama konuşmasının ardından etkinlik, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe ve Türkçe mevlidi şerifle devam etti. Mevlidi Şeriften sonra sahneye çıkan Kız ilahi grubu ilahilerini seslendirdi. 4 yaşındaki Sudenaz isimli minik kız ‘Ben de yetimim` isimli şiirini okudu. Daha sonra Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Ömer Elmaoğlu, Sinan Zarar ile Özlem Ajans sanatçısı Remzi Esmer ilahilerini seslendirdi.

İlahilerden sonra etkinliğe konuşmacı olarak katılan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Osman Teyfur bir konuşma yaptı.

Kurutuluşun tek yolunun Allah`ın resulünün getirdiği mesajlara uymakla mümkün olacağını belirten Teyfur, “İnsanlık bu yolu terk ettiğinde alçalacağını belirtmiş ve uyarmıştır. Eğer siz bu mesajlara sırt çevirirseniz sizi kendisine kul yapmak isteyen Samirlerle karşılaşırsınız. Onun mesajını unuttuğunuz vakit, bugün etrafımızda gördüğümüz gibi her tarafımızda Nemrutlar ve Firavunlar olacaktır. Onun için mutlaka onun şahitliğine ve müjdelerini dikkate almalıyız. Yekvücut olmak için, bu milletin asıl özüne dönmesi için, bu mesajları önce benliğimize yazmalı ve bu mesajları herkese anlatmalıyız.

Aksi halde felaketler bizi yalnız bırakmaz. Onun mesajlarına sırt çevirenler, ister bunlar fert olsun, ister devletler olsun onlar kendilerine bir fitnenin bulacağını unutmasınlar. Eğer biz kurutuluşa ermek istiyorsak, Allah`a davet eden seslere tabi olmalı ve kulak vermeliyiz. Biz he bir şekilde Allah`a ve Resulüne tabi olalım. Bir tek ses olup haykıralım. Bakın Allah ne güzel günler nasip edecektir.” dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan ilahi sanatçıları ilahilerini seslendirdi. Söylenen ilahilerin ardından Molla M.Emin Baytar, İslam ümmetinin kurtuluşu için dua yaptı.

Etkinliğin ardından kaybolan çocuklar anne babalarına teslim edilirken alanda kaybolan cüzdan ve anahtarlar sahiplerine teslim edildi. Etkinliğin sona ermesinin ardından platform gönüllüleri alanda temizlik yaptı.

Ayrıca etkinlikte bir grup genç, 6-7 Ekim olaylarında şehit edilen Yasin Börü`nün fotoğrafının basılı olduğu tişörtler giyerek alana geldi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir