• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Peygamberler Şehri Kutlu Doğum etkinliğine akın ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberler Şehri ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed` temalı etkinlikte Hz. Muhammed`i anmaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir aydır hazırlığının yapıldığı etkinliğin son hazırlıkları tamamlandı. Dün gece yarısına kadar çalışmalarına devam eden platform üyeleri platformu hazır hale getirdi.

Geceyi alanda geçiren üyeler, alanı üzerinde İla-i kelimetullah yazılı bayraklar ve üzerinde peygamber sevdalıları amblemi bulunan bayraklarla donatıldı. Sabahın erken saatlerinde de çalışmalara devam eden gönüllü üyeler, son kalan eksikleri de giderdiler.

Güvenlik güçleri sabahın erken saatlerinde alanda geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken alana bayanlar için ayrı erkekler için giriş kapıları oluşturuldu. Alana girmek isteyenler polis kontrol noktasından yapılan aramanın ardından alana alındı.

Sabahın erken saatlerinde alana gelen yaşlı insanlar, yapılan çalışmaları seyrederken alanda çalınan ilahileri dinledi. Satış yapmak amacıyla sabahın erken saatlerinde alana gelen seyyar satıcılar yerini alırken alanda kurulan kermeste çeşitli yemek ve pastalar satışa sunuldu. Ayrıca alana kurulan stantta Dua yayıncılık kitapları, İnzar Dergisi, Nisanur Dergisi, Söz ve kalem Dergisi ve Özlem Ajanstan çıkarılan ilahi cd`ler sergilendi.

Kutlu Doğum etkinliğine destek veren çok sayıda kurum tarafından tahsis edilen araçlar alana halkı taşıdı. Bazı şehir içi taşıma kooperatifleri ise işyerlerine ücretsiz afişlerini asarak etkinliğe katkı sundu. Saat:11.00 civarında yaklaşık 8 ayrı güzergâhtan hareket eden ve önlerine ‘Etkinlik alanına ücretsiz gider` yazılı araçlara binen Urfa halkı, alana akın etmeye başladı. Ayrıca iki faklı noktadan ellerinde İla-i kelimetullah yazılı bayraklar taşıyan yüzlerce genç, salavatlar getirerek alana doğru gelmesi ilginç kareler oluşturdu. Alana tekbirlerle ulaşan gençler halkı coşturdu.

Alana gelenler arasında yaşlılar için halkın ön tarafına sandalyeler konularak yaşlılar buraya alındı. Öğle namazı vaktinin girmesiyle birlikte platformda öğle ezanı okundu. Ezanın okunmasının ardından alana gelenler gruplar şeklinde namazı kıldıkları görüldü.

Sunuculuğunu TV program yapımcısı Emin Özaslan`ın yapacağı etkinlikte Ömer Aslan`ın Kuran tilaveti okuyacak. Kuran tilavetinin ardından Şanlıurfa İlahi Grubundan sırasıyla Mehmet Tabak, Sinan Zarar ve Ömer Elmaoğlu mevlidi şerifi okuyacak. Sonra Özlem Ajans sanatçısı Remzi Esmer ve Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu ilahilerini seslendirecek. İlahilerin ardından etkinliğe katılacak olan Molla Osman Teyfur bir konuşma yapacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir