• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Ahlat`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu “Eşsiz Önder Hz Muhammed” adıyla Ahlât`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Ahlât Çarşı Meydanında bu yıl ilki gerçekleştirilen programa yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Şiddetli yağmura aldırış etmeyen peygamber aşıkları hep bir ağızdan Muhammedi sevdayı haykırdı.

Program, Musab Dalgan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı, mevlithanların okuduğu mevlit ile devam etti.

Ardından bir konuşma yapan Bülent Kıyağan günün anlam ve önemine değinerek şunları söyledi: "Değerli Müslümanlar, Allah (cc) Ahzap Suresinin 21 ayeti kelimesinde şöyle buyuruyor; 'And olsun ki sizin için Allah'a ve ahiret gününe ulaşmayı dileyen ve Allah`ı çokça zikredenler için Allah'ın Resulü'nde güzel örnekler vardır.' O zaman değerli Müslümanlar bizim örnek alacağımız kendimize önder edeceğiniz kendimize rehber edineceğiniz sadece Allah'ın Resulü'dür. Onun dışında kabul edilen bütün liderler, bütün şahsiyetler boştur." dedi.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam eden programda konuşan Eğitimci Erdal Tunçtan, peygamber sevgisine değindi.

Bu meydanda toplanma sebeplerinin Allah Resülü'nün sevgisi olduğunu belirten Tunçtan, sahabenin peygamber sevgisinden örnekler vererek onların Resulullah'ın ayağına bir diken bile batmasına razı olmadıklarını ve bunun için her türlü fedakarlığı yaptığını söyledi.

Hz Muhammed'in de ümmetine düşkün olduğunu ve onların cehenneme girmemeleri için Allah'a yalvardığını ifade eden Tunçtan, peygamberin ümmetine olan düşkünlüğüne örnekler vererek böyle bir peygamberin ümmeti olarak onu hayatımızın her anında örnek almamış ve onun sünnetine göre bir hayat sürmemiz gerektiği üzerinde durdu.

Daha sonra sahne alan BEST DER tiyatro ekibi, Habbab Bin Eret`in hayatından müşriklerin işkencelerin maruz kaldığı bazı kesitler sahneledi.

Programda seslendirilen marşlarla coşan bazı katılımcıların halay çektikleri görüldü. Program Yunus Arslan Hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Menderes Beysülen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir