• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Adıyaman`ın Samsat ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hidayet Avcı`nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program,Vahdet-Der Samsat İlçe başkanı Necmettin Ertürk`ün yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

Kürtçe Mevlit ve Botan İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden programda, Samsat Eğitim Bir-Sen Başkanı Mikdat Akdan,  6-7 Ekim olaylarıyla ilgili yazdığı şiiri seslendirdi.

Etkinlikte konuşan Araştırmacı -Yazar Abdullah Kavan, Peygamberimizin Kutlu Doğumu   için bu coğrafyalarda oluşan kalabalıklar, Selahaddin Eyyubi`nin torunlarının ayak sesleri olduğunu belirterek, “Bu etkinlikler bana tarihin seyrini değiştiren Selahaddin Eyyubi`yi hatırlatıyor. Çünkü Selahaddin Eyyubi Haçlılara karşı çıkmadan önce, Mevlit etkinlikleriyle yola çıkıyordu. Tıpkı peygamber sevdalılarının yaptığı gibi, köy, belde, ilçe, il demeden her yerde, meydanlarda mevlit etkinlikleri düzenlemişti.” dedi.

Kavan, Sad bin Muaz`ın İslam` dünyaya yayılması için yapılan cihatta öncü olduğunu belirterek, “ Hz. Muhammed ta o zamandan beri bizlere bir şifre veriyor. Bu şifre öncü olmaktır. Bugün Samsat`ta bu kardeşlerimiz mevlit etkinlikleriyle öncü olmuşlardır.” şeklinde konuştu.

Program Botan İlahi Grubu`nun seslendirdikleri ilahilerden sonra Nurettin Gezgin`in yaptığı dua ile sona erdi.  (Yakup Söğüt – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir