• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...
Şırnak`ın İdil ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimizin viladetinin 1444 yılı İdil`de(Hezex)büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu  Koordinatörlüğü tarafından organize edilerek İdil İrşat Der tarafından,   “Eşsiz önder Hz.Muhammed”  temasıyla Şırnak`ın İdil (Hezex)  ilçesinde düzenlenen  etkinliğe, civar ilçe  ve köylerden gelen peygamber aşıklarının  katılıöıyla coşkuyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Asım Özalp`ın gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliği  Mesut Kul`un okuduğu Kur`anı-ı Kerim tilaveti ile başladı. İdil mehlüthan grubunun okuduğu mevlütle platformda duygu ve  coşku doruğa çıktı.

Kutlu Doğum programına konuşmacı olarak Molla Osman Teyfur katıldı. 

Sık Sık tekbir ve salavatların getirildiği programda katılımcıların ellerinde ‘Peygamber Sen bizim Rehberimizsin`, ‘Ya Muhammed sana canımız feda` yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Molla Osman Teyfur Kürtçe yaptığı konuşmasında,  programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Peygamber yolunun dışında olan bütün yolların sonunun batıl ve zillet olduğunu söyledi.

Peygamber`e tabi olmayan bütün toplumların mutlaka bunun cemeresine tarih boyunca katlandığını söyleyen Teyfur,  “Peygamber Efendimiz zamanında ve bugüne kadar süren süreçte onun peşinden gitmeyen yolunu şiar edinmeyen toplumlar hep kaybetmiştir. Yol göstericisi Peygamber olmayan günümüzün batıl sahte liderlerin peşinde gidenler, hem bu dünyada hem de ahrette kaybedecektir`` dedi.

Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gözüngü ve Mahfuz`un  ilahi ve nağmeleriyle renklendirdiği ilahilere katılanların da eşlik ettiği görüldü.

Programda ayrıca Kutlu Doğum ayı münasebetiyle yapılan salavat kampanyası sonucunda İdil (Hezex) ilçesinde 52 milyon 39 bin 759 salavat,164 bin 216 İhlas, 2 bin 8 yüz 32 Yasin ve 6 Hatm-i şerifin okunduğu belirtildi.

Program  yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir