• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Gaziantep kent arşivi kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Münifpaşa İl Kütüphanesi’nin destek verdiği projenin tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Konu ile ilgili birçok tarihçi ve uzmanın katıldığı toplantıda Gaziantep’in geçmişine vurgu yapıldı.

“Çocuklarımıza yeterince bilgi sunamıyoruz”

Gaziantep’in zenginliğinin ve geçmişini bir an önce gençlere ve çocuklara tanıtılması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Tanıtım konusunda yeterince bilgilendirme yapamıyoruz. Çocuklarımıza yeterince bilgi sunamıyoruz. Bu topraklarımızın nasıl bir şanlı şerefli geçmişe sahip olduğunu çok iyi anlatamıyoruz. 25 Aralık Kurtuluş Günleri’nde yaptığımız çalışmaların tamamını aktaramıyoruz. O yüzden ben bu çalışmayı çok önemli buluyorum. Şimdi bugün burada verilen bilgileri toparlayıp 25 Aralık’a yetiştirelim istiyorum. Kent mirasını, kültürünü ve tarih bilincini yarınlara taşımak istiyoruz. Bugün burada olan insanlar, zaten kent kimliğini ve şehir hafızasının bilincinde olan insanlar. Ancak bunların sayılarını çoğaltmamız lazım.”diye konuştu.

“Panorama müzesi kurulacak”

Şahin, Antep Kalesi’nin hemen yanı başında bir panorama müzesi kuracaklarını ve bu müzenin çocuklar için çok önemli olduğunu kaydetti. Şahin, çocukların bu müzeyi gezince kentin geçmişi ile ilgili tüm bilgi ve birikime sahip olabileceğine vurgu yaptı. 

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ise, tarihçilerin Gaziantep ile ilgili bilgi ve belgelere ulaşmalarında sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Kent Arşivi’nin Eski Adliye binasının 2. katında kurulacağını ifade eden Özuslu, ellerindeki tüm bilgi, belge ve kaynakları burada sergileyeceklerinin kaydetti. Teknolojiyi de kullanarak önemli ve aynı zamanda güzel bir arşiv oluşturacaklarını belirten Özuslu, tüm Gazianteplilerin bu arşive katkı sağlaması gerektiğini söyledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir