• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Havların ısınması ile Hz. Süleyman Camii ziyaretçi akınına uğruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Ömer döneminde Diyarbakır`ın fethi için bu topraklara gelerek fetih sırasında şehit düşen Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabenin türbeleri bahar havasının yaşandığı bu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor.

Caminin hemen bitişiğinde bulunan ve Halid Bin Velid`in oğlu olduğu bilinen Hz. Süleyman ile Diyarbakır fethi sırasında şehit düşen 26 sahabenin mezarlarının da bulunduğu Hz. Süleyman Camii tarihi mimari yapısıyla da Diyarbakır`ın dikkat çeken tarihi bir mekânı olarak biliniyor.

Osmanlı döneminde de ehemmiyet verilen bir çok Osmanlı büyüğünün de mezarlarının bulunduğu tarihi cami Diyarbakır`ı ziyaret edenler için görülmeye değer bir mekan olarak dikkat çekiyor.

İçinde Sahabelerin ve Osmanlı büyüklerinden Köprülüler ailesinin de türbelerinin bulunduğu cami alanında ayrıca namazgâh ve tarihi bir de çeşme bulunuyor. Diyarbakır halı ise bu çeşmenin suyunun şifalı olduğuna inanıyor.

Havaların ısınması fırsat bilen ailelerin çocukları ve yakınlarını alarak ziyarete geldiği Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesinde gün içerisinde sürekli olarak Kur`an-ı Kerim okunuyor.

Ziyaretçilerin, camiyi ziyaret ederken adabı muaşerete dikkat etmeleri gerektiğini belirten kanaat önderleri, özellikle yaz döneminde uygunsuz giyinen bayanların bu tür mekanları ziyaret ederken daha dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Uygunsuz kıyafetlerle Müslümanların ibadethanelerine girilmesini bir Müslümanlar olarak kabul edemediklerini ve bu durumun kendilerini rencide ettiğini belirten duyarlı vatandaşlar ise, en azından böyle bir mekâna girdiklerinde burada yatanlara hürmeten de olsa daha uygun kıyafetlerle girilmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda asıl görevin cami görevlilerine düştüğünü söylediler. M. Zeki Aygur – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir