• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Erzurum`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Peygamberimizin Kutlu Doğum nedeni ile Erzurum'da ilk defa program düzenlendi. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı program yoğun katılımla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Abdullah Taha Arpa`nın yaptığı program Muhammed Barman'ın Kur`an-ı  Kerim tilaveti ile başladı.

Mevlithanlar tarafından okunan mevlit ile devam eden program Özlem Ajans sanatçılarından Selemi Güneş`in sahne alması ile devam etti. Selami Güneş`in, Hz. Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahileri seslendirmesi ile coşkulu anlar yaşandı.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği program, Doğruhaber Gazetesi Genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş'ın konuşması ile devam etti.

Göktaş konuşmasında peygamberliğin önemine değinerek, "Peygamberlik dinlerin ezelden beri en önemli temelidir." dedi.

Peygamberlerin bulundukları ülkelerin baş şehirlerine gönderildiğini belirten Göktaş, "Peygamberler bütün insanlığa gönderilmiştir.  Acaba biz o sıkıntılı dönemlerde peygamberlerle beraber olabilir miydik? Ona iman edip yanında olabilir miydik? Peygamberimiz öyle bir peygamber ki kıyamete kadar yetecek bir peygamberdi. Babasız büyüdü, sonra annesini kaybederek yetim kalmıştır. Yetimlerin halinden ancak yetimler anlar." şeklinde konuştu.

Hz Muhammed'in (sav) kadınlara verdiği değere de değinen Göktaş,“ Yeryüzünde en çok kadınları eziyet gördü, kadınlara değer verilmedi. Kız çocukları diri diri gömülüyordu. Peygamberimizin evinde hep kızları vardı ve eşleri vardı. Bu da İslam`ın ve peygamberin kadınlara verdiği değerin bir göstergesidir." dedi.

Program, Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş`in seslendirdiği ilahiler ve Hasan Aldemir`in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir