• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Esenler`de`Miniğimi Tanıyorum` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Miniğimi Tanıyorum" adlı  proje kapsamında ilk veli bilgilendirme semineri, Cumhuriyet İlkokulu'nda yapıldı. Anasınıfı öğrencilerinin velilerine yönelik verilen seminerde, 3 -6 yaş arası çocukların gelişim dönemleri ve davranış bozuklukları anlatıldı.

Özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmek önemli

Psikolog Sibel Akkaya tarafından verilen seminerde, sağlıklı bir çocuğun fiziksel yetileri ile zihinsel gelişimi üzerinde duruldu.

Akkaya, özellikle oyun oynarken çocuklara müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Çocuk özgür bırakılmalı. Çünkü sürekli müdahale edilen çocuğun özgüveni zayıflar. Sürekli müdahalede bulunmazsanız çocuğun özgüveni artar. Bu şekilde çocuk kendi kendine başarabilmeyi de öğrenecektir" diye konuştu.

Proje velilerden tam not aldı

Velilerin tecrübelerini de paylaştığı seminerde, doğru davranış yöntemleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Velilere, çocuklarıyla yaşadıkları olaylar karşısında nasıl hareket etmeleri ve tepkilerinin ne şekilde olması gerektiği ifade edildi.

Veliler, seminerde öğrendikleri bilgiler ışığında artık minik yavruları ile daha doğru bir iletişim kuracaklarını ifade ettiler.

Velilerden tam not alan "Miniğimi Tanıyorum" adlı proje ile, anaokulu çağındaki çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak gelişmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilçe genelindeki diğer anaokulu ve anasınıfı bulunan ilkokullarda da veli bilgilendirme seminerleri verilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir