• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
 "Sosyal medyayı bilgi paylaşımı özelliğiyle kullanmalısınız."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan Yatılı Bölge Ortaokulu ziyaretinde Milli Eğitim Müdürü Sarı`ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ve Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger eşlik etti. Sarı, ziyaretinde Solhan YBO Müdürü Abdulvahap Salcan`dan okul hakkında bilgiler aldı. Okuldaki spor salonu kütüphane ve sınıfları dolaşan Sarı, okulu çok beğendiğini söyleyerek, okul yönetimini tebrik etti.

YİBO öğrencileri ile bir araya gelen Sarı, “Sosyal medya malumunuz günümüzde çok etkili bir araç haline geldi. Hepiniz sosyal medyanın zararlı yönlerine karşı dikkatli olun. Sosyal medyayı etkin bilgi paylaşımı özelliğiyle olumlu şekilde kullanmalısınız.”tavsiyelerinde bulundu.

Okulu gezdikten sonra pansiyona geçerek öğrencilerle birlikte sabah saat 7`de kahvaltı yapan Sarı, kahvaltıda öğrenciler ile sohbet ederken,  eskiye göre yeni dönem öğrencilerinin çok şanslı olduğunu belirterek, öğrencilerin olanakları iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere öğütlerde bulunan Sarı, ‘`Günümüz şartlarında sizler gerçekten çok şanslısınız. Sizlere  ilgi duyan, önem veren Öğretmenleriniz var. Size sunulan imkânlar karşısında bizim de sizden beklentilerimiz var. Çok çalışarak hepinizin iyi yerlerde olmasını istiyoruz.  Sizlerle burada kahvaltı yapıp, sohbet etme imkânı bulduğum için de mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medyanın zararlı yönlerine karşı dikkatli olun”

Sarı öğrencilere bol bol kitap okuma konusunda ve TEOG sınavları ile ilgili tavsiyelerde bulunan Sarı, “ Sizlerin sıkıntılarınızı dile getirmek, sizlerin soru ve önerilerinizi almak adına bir araya geldiğimiz bu kahvaltının, çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya malumunuz günümüzde çok etkili bir araç haline geldi. Hepiniz sosyal medyanın zararlı yönlerine karşı dikkatli olun. Sosyal medyayı etkin bilgi paylaşımı özelliğiyle olumlu şekilde kullanmalısınız.” dedi.

“Her gün okula bir umutla, farklı bir tespitle gelin”

Öğrenciler kahvaltıda İl Milli Eğitim Müdürüne sorular sorarak bilgi aldılar. Soruların ardından Milli Eğitim Müdürü Sarı, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerle yapılan kahvaltı sonrasında YİBO öğretmenleri ile de bir araya gelen Sarı, öğretmenlerin sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Sarı, Öğretmenlere tavsiyelerde bulunarak, önemli olanın Öğrencileri hayata hazırlamak olduğunu belirterek, “Bugün buraya öğrencilerimizle kahvaltı yapmaya geldik. Siz öğretmenlerimizi de işlerinin başında görmek bizleri mutlu etti. Yatılı okullarımız devletimizin en hassas olduğu yerleridir. Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde manevi değerleri vererek yetiştirmemiz lazım. Ben öğrencilerin gözündeki ışığı, okula gelmelerindeki heyecanı gördüm. Sizler de her gün okula bir umutla, farklı bir tespitle gelin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir