• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Cizre`de KDSS ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şırnak il Temsilciliği tarafından Cizre Mustazaflar Cemiyeti Toplantı salonunda  ödül dağıtım programı tertiplendi.

Kutlu Doğum Siyer Sınavında (KDSS) Şırnak ili ve  Cizre ilçe genelinde dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Şırnak il Temsilcisi Tahirhan Osal, kısa bir konuşma  yaptı.

Osal konuşmasında, “Malumunuz 4 yıldır bu sınav yapılmakta, kimi umre, kimi de değişik hediyeler kazanmaktadır. Ama en önemli kazanım da Hz. Peygamber(s.a.v)in hayatını okuyup, anlamaktır. Tabi ki, bu başlı başına yeterli değildir. O`nun (sav hayatını hayatımıza pratize ettiğimiz ölçüde ümmet olarak kabul  ediliriz. Ancak ümmet olduğumuz zaman, Allah ve Resulünün sevgi ve rızasına nail oluruz.” dedi.

Osal konuşmasının devamında, “O`nun terbiyesiyle yetişen altın nesil sahabe, insanlığın en modern, en medeni ve en ileri ahlak seviyesindeydi, Ömer gibi, Bilal gibi, Ebubekir gibi, Sümeyra gibi… Elbette ödülünüz yeterli değil ama, imkanlarımız doğrultusunda sizlere bu hediyeleri hazırladık. Rabbim emeğinizi heba etmesin. Başarılarınızın devamını getirip, sizleri Resul-i kibriyaya komşu eylesin.” temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmanın ardından Cizre ilçe genelinde dereceye girenlere onur belgeleriyle ödülleri verildi.

Cizre ilçesinde derceye girenler şu şekilde açıklandı:

1.Kategoride: 1-Nazife Gözüngü,2-Faruk Selçuk,3-Beraat Atağ

2.Kategoride:1-Firdevs Demir, 2-Sümeyye Bilik, 3-Zeynep Külte,

3-Kategoride,1-Esra Akdeniz, 2-Sinan Anık, 3-Asya Özer

Şırnak il genelinde dereceye girenler,

1.Kategoride: 1-Metin Arasan,2-Nezir Özel, 3-Fırat Geleç

2.Kategoride: 1.Ayşenur Atağ,2-Halime Zerey, 3-Fatma Üzen,

3.Kategoride,:1-Şafia Belet, 2-Zeynep Gözüngü,3-Abdulmelik Osal,

En son 3. Kategoride 60 soruyu net yaparak Türkiye   birinciliğini yakalayan Yusuf Talayhan ve Hatice Gözüngü'ye  ayrıca Onur Belgesi verildi.

Ödül dağıtım programı, Cizre`nin alimlerinden  Cehver Arasan Hoca tarafından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir