• DOLAR 32.226
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2453.676
  • ...
Rus muhalif lider öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazar günü Ukrayna'daki savaşın protesto edileceği büyük bir gösteriye hazırlanan muhalif lider Boris Nemtsov, Rusya`nın başkenti Moskova`da öldürüldü. Rusya Soruşturma Komitesi, Bolshoi Moskvoretsky Köprüsü`nde yürüyen 55 yaşındaki Nemtsov`a bir araçtan 7-8 el ateş açıldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı ise 23.40'ta 4 kurşunun Nemtsov'a arkadan isabet ettiğini açıkladı.

Saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. Doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`e bağlı olan Rusya Soruşturma Komitesi, en deneyimli dedektiflerin olayla ilgili görevlendirildiğini belirtti.

Putin`in sözcüsü Dimitri Peskov, cinayetin bir kiralık katil tarafından işlendiği yönünde izler bulunduğunu söyledi. Putin`in cinayeti kınadığını belirten Peskov, cinayetin bir provokasyon olabileceğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Yelena Alekseyeva ise Nemtsov`un vurulduğu sırada birlikte yürüdüğü Ukraynalı kadının sorgulandığını açıkladı.

'Korkarım ki Putin beni öldürecek'

Nemtsov, Ukrayna`daki çatışmalardaki tutumu nedeniyle karşı geldiği Putin`in kendisinin ölümünü isteyebileceğinden endişelendiğini söylemişti.

2000-2004 arasında Putin`in altında başbakanlık yapan muhalif lider Mikhail Kasyanov, Nemtsov`un gerçek için savaştığını söyledi. “Muhalif bir liderin Kremlin`in duvarlarının dibinde vurulması hayallerin ötesinde. Tek bir şey söylenebilir: Gerçeği söylediği için vuruldu” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Nemtsov`u ‘Ukrayna ile Rusya arasındaki köprü` olarak nitelendirerek “Katiller bunu yok etti. Bence bu kaza değil” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir