• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İmam Hatip öğrencileri şehitleri andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in İslâhiye ilçesinde bulunan İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği (İlk-Der) Gençlik Akademisi tarafından düzenlenen “Şehitler Gecesi” yoğun katılımla gerçekleşti. Katılımcıların sık sık tekbirler getirdiği programda zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda günün konuşmasını Araştırmacı-Yazar Ramazan Deveci yaptı.

Metin Yüksel'in, 'Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere` sözünü hatırlatan Deveci, "Evet şahadet bir çağrıdır, Bedir'den Uhud`a, Gazze`den Kudüs`e ulaşan. Bu çağrı Şeyh Ahmet Yasin`de ses bulur. Kudüs özgür olmadan ümmetin özgür olması mümkün değildir. Kudüs`ün özgürlüğünü dert edinmeyen bir Müslüman olamaz. Kudüs davası mihenk taşı gibidir. Kudüs yer etmemişse bir Müslüman`ın yüreğinde o Müslüman imanını kontrol etsin. Çünkü tevhide iman edip de Kudüs`ün özgürlüğü için çalışmamak olmaz. İşte Mavi Marmara şehitleri Kudüs davasının şehitleridir. Selam olsun Mavi Marmara şehitlerine, şehit Cevdet`e, şehit Furkan`a, Şehit Çetin`e ve tüm şehitlere, Şehit Furkan 18- 19 yaşında genç bir fidandı. Şehit Furkan şehitlik aşkı ve sevdası yüreğine düştüğünde not defterine şöyle yazmıştı; ‘Acaba annem mi daha güzel yoksa şehadet mi?` ve o şahadeti tercih etti.” dedi.

Deveci konuşmasına devamla, “Şehit Cevdet`in eşi Derya hanım diyor ki, ‘Cevdet, Filistin, Kudüs davasını o kadar dert edinmişti ki, işgalci İsrail`in Gazze saldırısı sırasında aylarca bizim evde çorbadan başka yemek pişmedi…` O Kudüs davasını her yönü ile yaşıyordu, o yolda da şehit oldu. Şehadet ebediyen diri kalmaktır. Şehit hayatını Allah yolunda feda eden insandır. Şahit gibi yaşamayanlar şehit gibi ölmezler.  Şehadet hayatını Allah`a vererek cenneti satın almaktır. Şahadet Kerbela`dır. Kerbela şehadetin nasıl bir berekete dönüşebileceğinin en büyük ispatıdır. Kerbela aklın durduğu aşkın yol aldığı yerdir. Kerbela aşkın şahadete dönüştüğü yerdir. Şehadet İmam Hüseyin`e arkadaş olmaktır, İmam Hüseyin`e aşık olmaktır. Şehadet, kanın kılıca galip gelmesidir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İlk-Der gençlik akademisi gençleri şehitlerin hayatı hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Şehitlerin hayatlarının anlatılmasından sonra program sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir