• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Şehidin kanının düştüğü toprakta binlerce şehit çıkar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan-Der) tarafından, ‘Şehitler Gecesi ve Mescid-i Aksa Direnişi’ adlı program düzenlendi.

Programa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, şehitlerin, hayatlarını şehit gibi yaşadıklarına dikkat çekti.

“Şehitler asla kendileri için yaşamadılar”

Şehitlerin özellikleri hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları söyledi: “Şehitlerin hepsi farklı milletlerden insanlardır. Hepsi, yalnızca Allah’a inanan, Allah’a güvenen, Allah’tan şehadeti isteyen, hayatlarını şehitliğe göre yaşamış insanlar. Bu insanlar yaşarken de şehit gibi yaşadılar ve hepsi davetçiydi. Asla sadece kendileri için yaşamadılar. Başkası için gayret ettiler. Şehidin tek bir damla kanı toprağa düştüğü zaman orada binlerce şehit, davetçi, direnişçi, Kudüs aşığı çıkar.”

“Kürtleri dinden ve şehadetten uzaklaştırmaya çalışıyorlar”

Bazı kesimlerin Kürtleri dinden, cihattan ve şehadetten uzaklaştırmaya çalıştığına da vurgu yapan Yıldırım, “Şimdi Kürtleri dinden, cihattan, şehadetten uzaklaştırmak istiyorlar. Kuran’dan ve peygamberden uzaklaştırmak istiyorlar. Çünkü Kürtler, kendi kimliklerini bulursa o zaman bölgedeki Kürt-Türk ittifakı kurulur. Kürt-Türk ittifakı Mescid-i Aksa, Kudüs yürüyüşüdür. Barışın bedeli çok pahalıdır. Kudüs’ü kurtarmak için bu barışı yapmak mecburiyetindeyiz. Allah’ın izniyle de bunu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program, seslendirilen marşların ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir