• DOLAR 32.27
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2455.957
  • ...

Daha önce Batman, Adıyaman,  Silopi ve Diyarbakır’da kulelerini teslim etmeyen TPİC (Turkish Petroleum International Company)  işçilerinden bir grup, dün Ankara’da bir dizi görüşme yaptı. TPİC işçileri, işlerin 6 aydan sonra akıbetlerinin netlik kazanması için Mecliste ilk olarak AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Siirt milletvekili Afif Demirkıran ve Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu ile görüştüler.

Ziyaret esnasında Özdemir, durumun takipçisi olduklarını ve şartların iyi gitmesi halinde işçilerin işlerine devam edeceğini belirtirken, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise sıcak bir ilgi ve alaka göstererek durumdan haberdar olduğunu, takip ettiklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Mecliste temaslarını sürdüren işçiler, iktidar ve muhalefet partilerini ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyeti anlattılar ve bu konuda yardımcı olmalarını, işlerine son verilmesi durumunda bölge ekonomisinin daha da zarar göreceğini dile getirdiler.

Öte yandan TPİC işçilerinin bugün eski Batman milletvekili M. Emin Ekmen ile AK Parti Genel merkezinde bir araya gelecekleri ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşüp durumları hakkında bilgi alacakları öğrenildi. (İLKHA)