• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Paris`te Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Medine Cami tarafından düzenlenen mevlit programı, ilk olmasına rağmen yoğun katılım olduğu gözlendi. Katılanların çoğu Paris civarından olsalar da, Fransa`nın diğer şehirlerinden de katılımcılar oldu. Ayrıca az da olsa Avrupa`nın diğer şehirlerinden de gelenler oldu.

Vuslat ilahi gurubu Allah`a (cc) hamd ve onun Resulüne salavat getirdikten sonra Zazaca, Türkçe ve Kürtçe dillerinde müminlerin peygamberimize olan sevda ve özlemini andıran ilahiler okudu. Sonra gençler ve çocuklardan oluşan Medine Cami ilahi gurubu peygamberimize olan sevgiyi ilahilerle seslendirdi.

Türkçe ve Kürtçe Mevlidin okunduğu programda, davetlilere, Hollanda`dan gönderilen kırmızı güller dağıtıldı. Programda salavatlar hiç kesilmezken, küçük kızlar Fransızca söyledikleri iki ilahiyle programa başka bir heyecan kattı.

Avrupa`nın başka bir şehrinden misafir olarak gelen Abdulkadir Bilgin Hoca; Hz. Muhammed`in (sav), Allah (cc) tarafından âlemlere rahmet olarak gönderildiğini hatırlattı. Buna dayanarak bütün Müslümanların da daima merhamet ve şefkat çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini tavsiye eden Bilgin, Allah`a (cc), Peygamberlere, Kur`an-ı Kerim`e ve müminlere" yapılan hakaretlere de sessiz kalınamayacağını belirtti.

Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması
Etkinlikte, Medine Cami bünyesinde ders alan öğrenciler arasında Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışması düzenlendi ve ilk üçe girenlere hediyeler verildi. Bu arada katılımcılar Türkiye`den gelen Recep Özkan hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Yazar Emine Şenlikoğlu`nun katılımı
Kitap çalışmaları için Fransa`da bulunan ve Türkiyeli Müslümanların büyük beğeniyle okuduğu yazar Emine Şenlikoğlu da programa katılanlar arasında yer aldı. Şenlikoğlu bayanlar tarafında bir konuşma yaptı. (Ahmet Emre, Enes İçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir