• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İki saatte enkazdan 24 kişi kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanlık dramının yaşandığı Van`dan teselli eden haberler de geliyor. Kurtarma çalışmaları yürüten ekipler 00.00 ile 02.00 arasında 24 kişiyi enkaz altından yaralı olarak kurtardı. Sabah saatlerine kadar süren kurtarma çalışmalarında da günün aydınlanmasıyla birlikte Erciş`te 2 öğretmen enkazdan çıkarıldı.

Radikal`in haberine göre, Erciş`te Van yolu üzerinde bulunan Bayramoğlu apartmanı`nın enkazından depremden yaklaşık 10 buçuk saat sonra 17 yaşındaki Zeynep Karataş sağ olarak çıkarıldı. 

Karataş`ın annesinin yaşam belirtisi göstermesi üzerine zamana karşı bir yarışa giren kurtarma ekipleri Zeynep Karataş` ın annesi Aynur Karataş`ı da enkazdan sağ olarak çıkarttı. 

Enkazlardan çıkarılan yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. 

Bayramoğlu Apartmanı`ndan yaralı olarak çıkartılan anne Aynur Karataş Erzurum Devlet Hastanesi`ne sevk edilirken 17 yaşındaki Zeynep Karataş da Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

6.5 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI 

Van`da depremin yıktığı binalarda enkaz kaldırma çalışması karanlıkta iş makinelerinin ışıkları altında yapılırken, kentin Maraş Caddesi`nde çöken çok katlı binanın enkazından bir genç kız kurtarıldı. Altında otomobil galerisi ve işyerleriyle bazı dairelerinin öğrenci evi olarak kullanıldığı binanın enkazında yoğunlaştırılan çalışmalarda saat 20.00 sıralarında kurtarma ekipleri bir genç kıza ulaştı. 

Sağlık görevlilerinin müdahale enkazda müdahale ettiği ve boyunluk taktığı 20 yaşlarındaki genç kız saat 20.25`de enkazdan çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Depremden 6.5 saat sonra enkaz altından çıkarılan genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir