• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Van`da son durum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent merkezindeki birçok bina tamamen çökerken, birçok binada da hasar meydana geldi.

Tamamen çöken binalarda Jandarma, Sivil Savunma, AKUT, TTK ve MAY Lidam (Köpekli Arama Ekibi) arama çalışmalarına katılıyor. Kızılay, ilçe merkezinde çadır dağıtıyor.

Ercişli`lere ekmek, su, bebek bisküvisi ve süt de dağıtılıyor. İlçe halkı geceyi büyük ölçüde dışarda geçirdi. Çöken binaların enkazında kalanların yakınları üzüntülü bekleyiş içinde kurtarma çalışmalarını izliyor.

Depremde hayatını kaybedenlerden cesetlerine ulaşılanlar Devlet Hastanesi`nin arka bahçesine getiriliyor. Burada kimlik tespiti ve yakınlarının teşhisinden sonra cenazeler ailelerine teslim ediliyor.

Kaymakamlıkta kriz merkezi oluşturuldu. Kurtarma ekiplerinin dağılımı bu kriz merkezinden yönetiliyor. Van Valisi Münir Karaoğlu şehir merkezindeki çalışmaları koordine ettiği için Ağrı Valisi Ali Yerlikaya Erciş`teki çalışmaları yönetiyor.

Ercişte`ki arama kurtarma ve yardım çalışmaları henüz tam bir koordinasyona kavuşmuş değil. Trafik de aksayarak gerçekleştirilebiliyor. İlçe merkezinde çok sayıda ambulansın olduğu dikkati çekiyor.

Bazı yardım kuruluşları da Erciş`e yardım ulaştırmaya başladı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir