• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Şırnaklı kömürcülerden imza kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden getirilecek kömürün Şırnak’taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ileri süren Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi üyeleri, buna tepki olarak  topladıkları 3 bin 500 imzayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)’ye gönderdi.

Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatif  Başkanı Faysal Açar, PTT şubesi önünde toplanan kooperatif üyeleri adına yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV), Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden getirtilen kömürün,  Şırnak’taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını öne sürdü.

Şırnak’taki ocaklarda 1 milyon stok bulunurken, ithal kömür getirilmeye çalışıldığını  söyleyen Açar, ‘’Tavşanlı’dan ilimize getirilmeye çalışılan kömür, kalori değeri Şırnak kömürünün kalorisinden daha düşüktür. Dışarıdan getirilecek kömür, hem emekçilerimize, hem de kentimize büyük darbe vuracaktır. Ancak emekçilerimizin haklarının heba edilmesine müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

Açar, bu kapsamda başlattıkları imza kampanyasında, yetkililere ulaştırmak üzere 3 bin 500 imza topladıklarını dile getirerek, ‘’Tavşanlı’dan getirilecek kömürün, vakıf tarafından  gerçekleşecek olan nakliyesini engellemek için, tüm demokratik haklarımızı kullanacağız.’’dedi.

Açar, daha sonra topladıkları imzaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri kurumuna posta yoluyla gönderdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir