• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2459.539
  • ...
SON DAKİKA
Bin derde deva cihaz Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da özel bir hastane, laboratuvarlarına kazandırdığı bir cihazla uyku hastalıklarını, ölümlere bile yol açabilen oksijen düşüklüğünü ve horlama sorununu çok rahat tedavi edebilecek.

Hastane, uyku hastalıklarını tedavi edebilen bir cihaz sistemini Batman’a kazandırdı. Sistemle ilgili açıklamalarda bulunan hastane doktorlarından Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Hüseyin Beyazıt, “Hastanemizde yeni faaliyete girecek olan sistem elektro, görüntü ve ses kayıtlarını alarak uyku hastalıklarının teşhisine yardımcı oluyor.  Uyku tedavisinde yeni çıkarılan bir cihazdır. Tedavilerimizi bu cihazla daha iyi yapacağız.” dedi.

Türkiye’de uyku laboratuarlarının olduğunu, değişik cihaz ve yazılımların kullanıldığını belirten Beyazıt, “Ama bu sistem Türkiye’de ilk defa bize geldi. Cihazın kablolarını bağladıktan sonra ilk gece hastanın teşhisini koyuyoruz. İkinci gece de ise tedavi için hastayı yatırıyoruz. Horlamayı tedavi etmek bizim için en basit şeydir. Nerdeyse hastalarımızın yüzde 99’unun tedavisini zaten yapıyoruz. Asıl işimiz bunun altındaki oksijen düşüklüğüdür. Tansiyon, diyabet, şişmanlık, felç girişimi, ani ölüm gibi problemlere yol açan oksijen düşmesi gibi bu işi yapmak gerçekten çok zahmetli ama bir o kadarda keyiflidir. Doktorlar olarak tedavisini yüzde 100’e kadar başardığımız çok az hastalık var.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir