• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Aksaray'da 'Emekliler ve Dinlenme Evi' hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY-Aksaray Belediyesi Emekli Dinlenme Evi’nin emekli ve yaşlıların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri için hizmete açıldı. 180 metrekaresi kapalı alan, 590 metrekaresi açık alandan oluşuyor, aynı anda 300 kişiye hizmet verebilen emekli ve yaşlıların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri için inşa edilmiş bir yapı.

Dinlenme Evi ve Çay Bahçesi’nin açılışı için düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Milletvekilleri;  İlknur İnceöz,  Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, sivil toplum örgütü başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şahin Yazgı; “Ulu Cami’nin yanında böyle bir yer olduğu için biz burayı bu noktada değerlendirdik. Ben buranın fiziki şartları ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Bu alan 910 metre kare büyüklüğünde. Yaklaşık 180 metrekaresi kapalı, 590 metrekaresi açık alandan oluşuyor. İç kısımda yaklaşık 80 kişiye hizmet verecek bir ortam, dış kısımda ise yaklaşık 200 kişiye olmak üzere 300 misafirimizi burada ağırlayacağız” dedi.

Başkan Yazgı daha sonra, ”Emeklilere özel indirim sağlayacak olan kartlar da basılacak ve emekliler çok cüzi miktarda ücret ödeyerek burada bulunan yiyecek ve içeceklerden faydalanmış olacak, sadece emeklilere değil bütün vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazırdır”  ifadelerini kaydetti.

Emekli ve yaşlılar böyle bir mekânın kendilerine tahsis edildiği için memnuniyetlerini dile getirdiler.  (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir