• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Diyanet Sen'den Kertenkele dizisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, bir TV kanalında yayınlanan Kertenkele adlı diziyi kınayarak, “Dizinin bir an önce yayından kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

Müslümanların büyük çoğunluğunun kendi öz kültürüne yabancı hale getirildiğini belirten Göral, “Malumunuz olduğu üzere TV’lerde aşırı derecede diziler var. Tabi bu dizilerin çoğunluğu dinimizle, örf ve adetlerimizle alakası olmayan dizilerdir. Bu dizilerden biri de Kertenkele isimli dizidir. Bu dizi direk olarak dini değerleri ve din görevlilerini hedef almaktadır. Tabi konu bizimle alakalı olduğu için imam arkadaşlarımızı ve meslektaşlarımızı ilgilendirdiği için bu konuda bir açıklama yapma gereği duyduk. Toplumda zaten dini değerleri yozlaştırmaya yönelik çalışmalar hat safhada yer alıyor. Maalesef din ve dindar düşmanlığı yapan, faiz reklamlı, müstehcen görüntülü gazetelere para veren ve onları ceplerinde taşıyarak namaz kılan gafil Müslümanlar yüzünden bu tür saldırılar zamanla adeta kanıksanır hale gelmiştir. Öyle ki televizyon kanallarından İslam âleminin büyük çoğunluğunun evlerine her gün varil bombası gibi zehirli dizi ve filmler zerk edilmiş, Müslümanların büyük çoğunluğu yavaş yavaş kendi öz kültürüne yabancı hale getirilmiştir. Bu sinsi saldırılar ve kültür erozyonu maalesef gece gündüz devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

RTÜK başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların, imamların saygın imajını rencide eden bu dizinin yayından kaldırılması hususunda gerekli adımları atmalarını beklediklerini belirten Göral, “Kertenkele isimli dizi ile de din görevlilerinin halkın gözünde, sanki halka yanlış bilgi veren bir imaj veriliyor. İmamların gerçek kişiliğinin bu olmadığını, imam arkadaşlarımızın bu şekilde olmadığı, toplum tarafından bilinmesi gerekmektedir. Son olarak ekranlarda yayınlanan Kertenkele isimli dizide sabır taşlarını çatlatan sahneler yayınlanmaya başlamıştır. Dizide sarık ve cübbesiyle sahne alan, ama içerik olarak imamlıkla bağdaşmayacak hareketlerde bulunan gayri ciddi bir imam modeli çizilmiştir. Bu nedenle bu dizinin bir an önce yayından kaldırılmasını istiyoruz. Bu dizinin senaryosunu hazırlayan, yönetmenliğini yapan ve dizinin oynandığı TV kanalını şiddetle kınıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız bulunmaktadır. Gerekli işlemler yapıldı ve yapılmaktadır. İnşallah temennimiz bu dizinin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarımız olumlu bir şekilde sonuçlanacaktır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir