• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Tarsus'a Eğitim Kampüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’i ziyaretinde, Tarsus’a Kampus Okul kazandırılması için girişimlere başladıklarını söyledi.

Milletvekili Uzun, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Tarsuslu ile bir araya geldi.

Uzun ziyarette,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın kent merkezlerinin dışında kampüs olarak yapmayı planladığı değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurumlar ile bunlara bağlı pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, spor alanları, rehberlik ve sağlık ünitesi, konferans salonu, çok amaçlı salon ve benzeri yerleri içerisinde bulunduran alanların yer aldığı Kampus Okul kapsamında, Eshab-ı Kehf ziyareti yolu üzerinde bulunan hazineye ait yaklaşık 100 dönümlük alanın değerlendirilebileceğini ifade etti. 

Kampus okulun öğrencilerin sosyalleşmesine ve okulu daha çok benimsemesine olanak sağlayan mimari detaylar ile botanik parkı, suni şelale, gölet gibi 'yeşil okul' konsepti bulunacağını belirten Uzun, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile birlikte daha sonra Milli Emlak Müdürü Şerafettin Çağatay’ı ziyaret ederek, Rasim Dokur Anadolu Lisesi yanında bulunan Eshab-ı Kehf ziyareti yolundaki alanın Milli Eğitim’e tahsisiyle ilgili görüşmede bulundu.

Tarsus’a Kampus Okul kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Uzun, ”Kampus okulların içerisinde modern, çağdaş ve Türk geleneğine uygun olarak tasarlanmış, odalar ve sosyal donatılarla bezenmiş, yurt ve öğrenci pansiyonları yer alacak. Yeşil çatı sistemleri, güneş enerjisinden sıcak su üretimi, ısı pompaları ile enerji üretimi yapılması planlanan Kampus okulun içerisinde sosyal yaşam alanlarının yer aldığı tesisler, kongre ve kültür merkezi, kreş, yeşil çevre yeşil alanlar, havuzlar, şehir mobilyaları, spor alanları, piknik alanları, botanik park ile kapalı otopark sistemi bulunacak” dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir