• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Bozan: İsrail bütün İslam ülkeleri için tehlikedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, Mescid-i Aksa ve İsrail ile ilgili açıklama yaptı.

Partinin il binasında yapılan açıklamayı okuyan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, İsrail’in bütün İslam ülkeleri için tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

“İsrail, İslam âleminin ortasında kurulmuş büyük bir çıbanbaşıdır”

İsrail’in, 1948 yılından beri İslam âleminin ortasında kurulmuş büyük bir çıbanbaşı olduğunu aktaran Bozan, “İslam dünyasında 1948’den beri artarak devam eden İsrail yayılmacılığı, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı işgali, Kuran’ı Kerimleri yerlere atmaları ve kanlı postallarıyla mescidin içine girmeleriyle son haddine varmıştır. İsrail, bu son işgaliyle alçaklıklarını ve insanlıktan yoksun olduklarını bir daha göstermiştir.” dedi.

 “Müslüman ülke idarecileri İsrail’e yaptırım uygulamalıdır”

İsrail’in bugün de Müslüman âlemine en büyük hakaretleri yaptığına dikkat çeken Bozan, “Küfür tek millettir. Almanya, Fransa, İngiltere ve diğer tüm Avrupa ülkeleri, yaptıkları açıklamalar ve yardımlarla İsrail’in yanında olduklarını açıklamışlardır. ABD ise zaten tamamıyla İsrail’i korumaya almış, kucağında büyütmüştür. Bu durumda Müslümanlara ve Müslüman ülkelerin idarecilerine düşen en önemli görev, acilen İslam birliğini İslam barış gücü ile birlikte kurmak ve İsrail’e yaptırım uygulamaktır. İslam ülkelerinin kınama beyanatları dışında bir icraatları olmaması durumunda yarın ortada ne Türkiye, ne Mısır, ne Irak, ne Suriye hiçbir ülke mevcut halleri ile kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bozan, Siyonist İsrail’in 1969 yılında Mescid-i Aksa’yı işgal etmesinden sonra İslam ülkeleri tarafından kurulan İslam Konferansı Örgütü’nün hiçbir yaptırımı olmadığını söyledi.

“Türkiye İsrail’le tüm diplomatik ilişkilerini kessin”

Filistin için bazı önerileri olduğunu da belirten Bozan, “Türkiye’nin öncülüğünde Filistin Barış Gücü oluşturulsun. Türkiye ve İran başta olmak üzere, bütün İslam ülkeleri bu güce asker versin. Bu güç, İsrail’in her saldırısına anında cevap verecek şekilde donatılsın. Bu Barış Gücü, Mescidi Aksa ve Gazze’de konuşlandırılsın. Türkiye İsrail’le tüm diplomatik ilişkilerini, devlet ve özel sektör olarak her türlü ticaretini kesin. İktidarın öncülüğünde tüm ülkede vatandaşların “İsrail Mallarını Boykot” için kampanya başlatılsın.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir