• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
`Mescid-i Aksâ ümmet dayanışmasıyla özgürleşecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksâ saldırıları, Eğitim İlke-Sen, TOKAD ve ÖYB tarafından Eminönü’nde gerçekleştirilen eylemde protesto edildi, bütün Müslümanlara Aksâ’yı savunma çağrısı yapıldı. 

Eylemin başında söz alan konuşmacı Ahmet Örs, Mescid-i Aksâ’nın Müslümanların ve bütün ezilen halkların özgürlük sembolü olduğunu, bütün Müslümanların Aksâ’ya sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Örs, “Bu savunma sadece sözle olmaz. Türkiye’de konuşlandırılan NATO ve ABD üslerini sökerek, her geçen gün artan ticareti sonlandırıp diplomatik ilişkileri keserek Aksâ savunulur. Biz bunun için meydanlardayız!” diye konuştu.

“Mescid-i Aksâ bir semboldür”
Eylemde söz alan Selim Sezer de “Bu saldırı Mescid-i Aksa’nın şahsında tüm dünya Müslümanlarına ve bütün Filistinlilere, dünyanın bütün ezilen halklarına karşı yapılan bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksâ bir semboldür.”dedi.

“NATO radarının sökülmesini, diplomatların gönderilmesini istiyoruz”
Eylemin bir diğer konuşmacısı Mehmet Şahin, “Siyonistlerin saldırılarının artık kınamakla geçiştirilmesini istemiyoruz.” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler Bolivya, Venezuela, Şili kadar olamadınız. Onlar ülkelerindeki İsrail büyükelçilerini kovdular, İsrail’le ticari ilişkilerini kestiler. Müslümanlar olarak somut adımlar atılmasını, ticaretin sonlandırılmasını, NATO radarının sökülmesini, diplomatların gönderilmesini istiyoruz. Yoksa ümmet sizi vicdanlarında mahkûm edecektir.”

“Bütün duvarları yıkma vakti gelmiştir”
Eylemde söz alan son konuşmacı Sedat Doğan ise “Adem’den, İbrahim’den başlayan müstekbirlerle ezilenler arasındaki mücadele bugün Kudüs özelinde yaşanmaktadır.” dedikten sonra “Batılılar kendi aralarındaki duvarları yıkarken Filistin’e duvar örüyorlar. Ortadoğu halklarını mezhepsel ve etnik duvarlarla birbirlerinden ayırıyorlar. Şimdi bütün duvarları yıkma vakti gelmiştir. Bu ortak bilince varamazsak Kudüs de kurtulamayacak, biz de kurtulamayacağız.”dedi.

Eylem sonunda basın açıklamasını ise Emre Karaca okudu. Karaca,“terör rejimi” olarak tanımladığı İsrail’in, emperyalist güçlerden aldığı sınırsız destekle Mescid-i Aksâ’yı Müslümanlara yasakladığını ve zamanla da yıkmak istediğini söyledi.

“Ortadoğu’nun fitne ateşleriyle kavrulduğu, emperyalist müdahalelerin zirve yaptığı zamanlardayız. Halklarımız birbiriyle vuruşuyor, şehirlerimiz kan gölüne dönmüş durumda. Bağdat’tan Kobani’ye, Musul’dan Kerkük’e, Halep’ten Bahreyn’e, Trablus’tan Sana’ya kadar her taraf şiddet sarmalında…” diye devam ettiği konuşmasında Karaca, Aksâ’yı ancak somut adımlarla savunmanın mümkün olabileceğinin altını çizdi.

İsrail’le ticaretin artarak sürdüğünü, Kürecik radarı ile NATO ve ABD üslerinin İsrail’in güvenliği için çalıştığını belirten Emre Karaca, Mavi Marmara davasında ve diplomatik ilişkilerde Türkiye Devletinin takındığı samimiyetsiz ve tavizkâr tutumunu eleştirdi.

Karaca, “Ortadoğu’da NATO’nun üyesi olarak emperyalistlerle birlikte hareket eden Türkiye devletinin siyasi pozisyonu hükümetin Filistin duyarlılığı söylemlerini yalanlamaktadır. Biz hamaset edebiyatından bıkıp usandık. İsrail’i koruyan güvenlik üsleri Anadolu’da durdukça, ticaret alabildiğine sürdükçe, işbirlikçi politikalar derinden derine ilerledikçe iktidarın Kudüs, Mescid-i Aksâ söylemi daha da boşa düşüyor.” İfadelerini kullandı.

Karaca, Müslümanların somut hedeflere kilitlenmek, Aksâ’nın, ümmetin ve bütün mustazaf halkların savunmasını somut adımlarla ilerletmek durumunda olduklarını sözlerine ekledi.

Eylem boyunca pankart ve dövizler taşınırken sloganlar atılıp tekbir getirildi ve İsrail bayrağı ateşe verildi. (İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir