• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Yağmur Altında `Kutlu Doğum` Coşkusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen kutlu doğum programı önceki yıllara nazaran çok yüksek bir katılımla gerçekleşti. Sağanak yağmura rağmen onbinden fazla Bismillinin katıldığı program, saat 13 30`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan mevlidi şerifle devam eden programa konuşmacı olarak İlahiyatçı Mahmut Yayla ve araştırmacı yazara Mahmut Kılıç katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN



Türkçe ve Kürtçe yapılan konuşmalarda Peygamberimizin hayatından kesitler aktarılarak, O`nu sevmenin O`nu gerçek anlamıyla tanımak ve O`nu yaşamaktan geçtiği belirtildi.

Ben aynayım her insan kendini bende görür
Kürtçe konuşan Mahmut Kılıç Peygamberimiz ile Hz Ebu Bekir arasında geçen şu kıssayı aktardı: "Bir gün Hz. Ebu Bekir Resulullah`ın (sav) yanında oturuyordu o esnada oradan geçen Ebu Cehil Resulullah`a dönerek `Ya Muhammed insanların içinde senin gibi kötü insan hiç görmedim` diyerek yoluna devam ediyor. Peygamberimiz de `doğru söylüyorsun` diyor. Ondan hemen sonra oradan bir sahabe de, Resulullah`a dönerek `Ya Resulullah dünya üzerine senin gibi iyi bir insan gelmemiş` deyince Resulullah (s.a.v) da, `sen doğru söylüyorsun` diye karşılık verdi.

Bu manzara karşısında şaşıran Hz. Ebu Bekir, `Ya Resulullah (sav) bir tanesi seni övdü diğeri de seni kötüledi sen her ikisine de siz doğru söylediniz diye karşılık verdin bunun hikmeti nedir?" Diye sordu. Resulullah (s.a.v) cevaben `Ben bir aynayım her insan kendini bende görür" dedi."

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: Ey Müslümanlar siz de kendinizi İslam peygamberinde gördünüz. Onun için doğum yıl dönümü için burada topladınız. Siz kendinizi İslam aynasında iman aynasında inaç aynasında gördünüz. Onun için burada toplandınız, müjdeler olsun sizlere siz kendinizi İslam aynasında görüyorsunuz."

Program grup vuslat, seslendirdiği ilahilerle katılımcıları coştururken, 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Canan Kaplan`ın Peygamberimizi konu alan şiiri herkesi duygulandırdı.

Program mola Sabri hoca tarafından yapılan duayla son buldu.

Hasan Gündüz - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir