• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...
Sinan Köy`de Muhammed-i Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformu birimlerinden olan Köy-Der yaptığı faaliyetlerle göz doyurmaya devam ediyor. Batman`da kutlu doğum etkinliklerinin startının köylerden verilmesini sağladı.

 

Batman`da geçen hafta Balpınar Beldesinde düzenlenen etkinlikler silsilesine bu hafta Sinan Köyünden devam edildi. Batman Köy-Der bugün saat 13.30`da Batman sınırlarına çok yakın olan Bismil`in Sinan köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Köy olmasına rağmen bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinlik panayır havasında gerçekleşti.

Sinan Köyü`nde düzenlenen etkinlik Ramazan Biçer hocanın Kur`an tilavetiyle başladı. Kur-an tilavetinden hemen sonra açılış konuşmasını Faysal Yaman hoca Kürtçe olarak yaptı.

Peygamberi Tanımak O`nun Yoluna Tabi Olmakla Olur


Faysal Yaman hoca, Allah bizi Hz Muhammed`in ümmetinden yaratıp şereflendiği için başımız dik ve izzetli olduğumuzu belirterek,"Biz bundan daima mutluluk duyduk. Onun sünnetini ve yolunu bilmemek, onun yolunda gitmemek, onun düsturlarını bilmemek onun dinini tanımamak ayıptır ve büyük bir cehalettir." ifadesini kullandı.

"Rehberimiz, önderimiz, büyüğümüz, liderimiz ve sevdiğimiz, bu Kâinatın seçilmişi insanların en faydalısı en iyisi, müjdeleyici olan Kur-an`ın sahibi, kalplerin ve yüreklerin aydınlığı, Müslümanların sevdiği Hz. Muhammed`dir" diyen Faysal Yaman hoca "Bu büyük zatı tanımak ancak onun yoluna tabii olmakla olur. Onun davasını tanımak onun sünnetine bilmekle ve söyledikleriyle amel etmekle olur." vurgusunu yaptı.

Etkinlikte getirilen salavatlar ile katılımcılar büyük haz alırken İsmail Tufan`ın seslendirdiği Kürtçe mevlit ve sanatçıların seslendirdikleri ilahiler ile güzel anlar yaşamalarını sağladı.

Okunan mevlit ve söylenen ilahilerden hemen sonra Molla Sabri Ortaç hoca konuşmaya başladı. Molla Sabri Ortaç konuşmasında, "Allah ve Meleklerin; salat ve selam getirdiği insandan daha büyük kim olabilir. Onun ümmeti olmakla ne kadar övünsek ne kadar şükretsek azdır. Onun gerçek ümmetinden isek onu kıyamet günü sevindirelim." dedi.

 

İslam`a ve Peygamber (s.a.v) Sünnetine Uyalım


Ahzab 33. ayetini hatırlatarak Peygamber Efendimizin hayatın her noktasından gerçek iman edenlere örnek olduğunu dile getiren Ortaç,"Peygamber Efendimizin hayatından ve ahlakından kesitler sundu. Peygamberin ümmetine çok düşkün olduğunu belirterek, "ona ve şefaatine layık olabilmek için onun yoluna uymamız lazım." dedi.

 

Hz. Muhammed`in(S.A.V.) ümmetinin onun yolundan ayrıldığı için bugünkü zorluk ve sıkıntılarla karşılaştığını ve bunun çözümünün onun yolundan gitmekte olduğunu kaydetti.

 

Ümmet olarak vazifemizin O`nun emir ve Sünnetine sarılmamız olduğunu ve Dünya sevgisi ölüm korkusunu terk ederek İslam`a ve Peygamber (s.a.v) sünnetine uymamız gerektiğini ifade eden Ortaç," Peygamberin olmadığı bir hayatta zulüm, haksızlık ve işkence olacaktır. Dünya ve ahiret saadeti için İslam`a hakkıyla sarılmamız lazım." ifadelerini kullandı.

 

Panayır havasında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti.

 

Okunan yağmur duası ve dağıtılan ikramlar ile etkinlik sona erdi.

 

KAYNAK: Masum Günaydın, M.Said Çelik-İLKHA

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20288.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20289.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20290.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20291.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20292.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20293.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir