• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Bingöl, Alemlerin Efendisini Anmaya Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Her sene büyük bir coşkuyla geçen Kutlu Doğum etkinliklerinde bu yıl daha büyük katılımın beklendiği belirtilen açıklamada, tüm Bingöllüler Peygamberimizin (sav) nurlu doğum mevlidine davet edildi.

10 Nisan 2011 günü saat 13.30`da Kutlu Doğum etkinliğinin düzenleneceği belirtilen açıklamada, "Bizler çok iyi biliyoruz ki, Bingöl insanı, Çabakçur halkı Peygamber aşığı, Peygamber sevdalısı, Peygamber hasretlisi bir halktır. Manevi değerlerine ve İslami şiarlara ziyadesiyle bağlı olan insanlarımız, dün olduğu gibi bugün de Peygamber Efendimize olan sevgi ve bağlılığını tüm dünyaya ilan edecektir. Bu konuda bize düşen görev, halkımızın bu yüce ve pak duygularına tercüman olmak, Âlemler Efendisine olan muhabbetlerini izhar edecekleri, O`na olan hasretlerinden ötürü, yeri gelince haykıracakları, yeri gelince gözyaşı dökecekleri, dua ve niyazda bulunacakları ortamlar hazırlamaktır. Yıllardır yapmaya çalıştığımız, bundan başka bir şey değildir" denildi.

"Peygamber Sevdalıları Platformu" olarak bu yıl altıncısının ihya edileceği etkinliğin artık geleneksel bir hal aldığı ifade edilen açıklamada, "Nisan ayı geldiğinde, İslam coğrafyasını ve Bingöl`ü Kutlu Doğum heyecanı sarmakta, yürekler O`nun aşkıyla kıpır kıpır olmaktadır. Halkımız etkinliğimizi heyecanla beklemektedir. Her yıl bayram ve şenlik havasında geçen etkinliklerimizde halkımız kendini bulmaktadır. Hatiplerimiz, âlim ve Seydalarımız onların diliyle Peygamber Efendimizden bahsedip, Asr-ı Saadet`ten kesitler sunarken, İlahi sanatçılarımız, şairlerimiz ve minik yüreklerimiz yine halkımızın diliyle Fahr-i Kâinata övgüler ve naatlar dizmektedirler. Yani bizler programlarımızda başka mevzulara girmeden, salt Peygamber Efendimizi gündem etmekteyiz. Son olarak; genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, küçüğüyle büyüğüyle, işçisiyle memuruyla. Tüm halkımızı 10 Nisan Pazar günü, saat 13.30`da dillerinde Salâvat-ı Şerifelerle Mevlid Etkinliğimize bekliyoruz. Allah`ın rahmeti ve selamı, Peygamber-i Zi-Şan`ın şefaati bütün mümin ve Müslümanların üzerine olsun" ifadelerine yer verildi. (Ali Yıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir