• DOLAR 32.438
  • EURO 34.458
  • ALTIN 2487.041
  • ...
Peygamber Sevdası Belde Belde Yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan kayapınar ilçesine bağlı Pirinçlik Köyünde `Alemlere Rahmet Hz. Muhammed` adıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik sağanak yağmura rağmen yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinlik, saat 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aksa ilahi Grubu`nun okuduğu Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam eden programda, katılımcıların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

O`nun (sav) gelişi yeryüzüne bereket getirdi
Programa konuşmacı olarak katılan Abdulbari Çelik, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Hz. Muhammed`in (sav) gelişiyle yeryüzünü büyük bir bereketin kapladığını belirterek, "Hz. Muhammed dünyaya teşrifiyle Mekke`de büyük bir kuraklık hakimdi. Mekke halkı kuraklığın sona ermesi için yağmur duası yaptılar; fakat kuraklık dinmedi. Bunun üzerine Abdulmuttalip peygamber efendimizi omuzlarına alarak şöyle duada bulundu. `Ey Kabe`nin Rabbi! Bu omuzlarımda bulunan mübarek çocuğun hatırına bize yağmur gönder. Ve bizi bu darlıktan kurtar. Daha eve dönmeden büyük bir yağmurla karşılaştı Mekke halkı. Biz de sevdanla çöllere düşüp sana salat ve selam getirdik. Ve bize senin sevdanla yağmur yağdırıldı. Bir kez daha bizi nuruna boğdun ya resulullah" şeklinde konuştu.

Konuşmasında asrısaadetten tablolara aktaran Abdulbari Çelik, tesettürün önemine de değinerek, "Bacılarım örtünün! Örtünüz ve tesettürünüze sahip çıkın. Allah ve resulünün düşmanlarını kendi örtü iffet ve namussunuzla tokatlayın." dedi.

Etkinlik peygamber sevdalıları çocuk ilahi grubu ve aksa ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve şiirle devam etti.

Sağanak yağmur altında devam eden program, yapılan toplu dua ile sona erdi.

Pirinçlik beldesinde ilk kez böyle bir Kutlu Doğum programı gerçekleştirildiğini ifade eden köy halkı, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20336.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20337.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20338.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20339.jpg

Ayetullah Turgut - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir