• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Düşman uymuyorsa `su` da uyumasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saat: 22:50`yi geçiyordu. Bir araç motoru hazır bir vaziyette bahçe kapısının önünde hazır bir vaziyette durduğunu işittim. Çok geçmeden bahçenin büyük kapısının açılma sesini duyunca o an anladım ki babam aracını bahçeden içeriye alıyor. Babam aracını bahçeye aldıktan sonra evin içerisinde bulunduğumuz odaya pijamalarını giyinik bir şekilde içeriye geldi. Bize selam verdikten sonra gözlerini otura bileceği yani TV`yi karşısına alabilecek uygun bir yer arıyordu. Kardeşlerim, bulundukları yerden hemen kalkıp yer verdiler. Babam daha doğru düzgün kumandayı eline almadan evin zili çaldı. Çok meraklandık. Zira saat neredeyse 22:30 idi zil`in çalınmasıyla babam TV`nin sesini kapattı. O sırada erkek kardeşim zil`in kimin çaldığını öğrenmek için pencereden yüksek sesle: "kim o?" Dedi. Dışarıdan bir ses: "ez ez xale te haci" (benim ben hacı dayin.) babam, gelenlerin sesini duyunca biraz endişeli bir şekilde bana baktı. Gözleri "Bunlar kesin senin bu aşırı İslami düşüncelerinden gelmişlerdir." Der gibiydi. Zira gelen saçlarına aklar düşmüş, kısa boylu, şişman ve ailesinin genişliği ile de tanınan bir aşiret Grubu`nun ileri geleni "Hacı Teyar" dı. Yanında da hdpkk ile yakınlığı bilinen bir komşumuz vardı. babam, misafirlere hürmeten üstünü değiştirdi.

 

Eve gelen misafirler, bize selam verip el sıktıktan sonra oda da bulunan yer minder buyur ettik. Bir kaç hoş beşten sonra gelme nedenlerini açıkladılar. Sözde son zamanlarda yaşanan bazı aşiret kavgalarından ve toplum da çıkan anlaşmazlıklarmış. Bu yüzden mahalleye uygun bir yerde bir Yazıhane gibi bir şey açıp, mahallelinin huzuru için! yaşana bilecek bir husumeti ya da anlaşmazlığı mahallelice görüşüp, tartışıp tatlı bir şekilde sonlandırmakmış. Bu Yazıhaneye bazı temsilciler daima olacakmış. ki bunu bizzat söylemeseler de temsilcileri seçecek olanlar da malum örgüt. Bu temsilciler hep bu Yazıhaneler de kalacaklar. Aslında gelmeleri nedeni bak biz açacağız siz sadece destek verin mahiyetindeydi. Adamların hem yüzlerinde hem de geliş saatlerinden anlaşılacağı üzere bizden daha önce bir kaç eve daha gittikleri belli oluyordu. Bu gibi insan kılıklı mahlukların gayesi gencinden yaşlısına, erkeğinden hanımına ve kızına kadar mahalle baskısı yapmak ve ...... -gerisi varın siz düşünün.-

 

Meşhur bir söz vardir: "Ben terbiye`yi terbiyesizler den öğrendim." Onlar yaptıklarından bizlerde ders çıkarıp yaptıklarının tersine iyilik ve terbiye de örnek olalım. Bu adamlar gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bir çok Müslüman var ki hele gencecik fidanlar, İslamın güzelliklerini, Hz. Peygamber`in Sünnetine yabancı, aynı zamanda Kur`an`ın hükümlerinden bi haber. Bu yüzden biz Müslümanlar da gerekirse hiç uyumadan gece gündüz çalışmalıyız, öğrendiğimiz İslam ahlakını yaşayıp yaşamalı, konferanslara ve alimlerin sohbetlerine iştirak edep öğrendikerimizi anlatmalıyız. bu bizim için farz`ul ayn dır. İslam uğrunda mücadele eden bütün yiğitlere selam olsun.

 

Cihad Altınok / Şırnak (Silopi) – Yaş: 24
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir